13.4 C
Tønsberg
Thursday, September 23, 2021
- Annonse-spot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

Omsetningsøkning til tross for nylig pålagt mva

Novelaklinikken i Tønsberg har hatt stor omsetningsøkning i januar til tross for at regjeringen fra 1. januar i år krever merverdiavgift på kosmetiske behandlinger.

TEKST OG FOTO: HINA ASLAM

Sykepleier Tove Westbye tar imot oss med åpne armer og forteller at de har hatt en overraskende, men meget hyggelig omsetning hittil i 2021.

–Jeg har egentlig undret meg over at det ikke har vært merverdiavgift på disse behandlingene før, men forventet vel at den skulle komme, sier hun.

Må betale avgift

Salg av alle typer medisinske og kosmetiske behandlinger var før nyttår unntatt fra mervediavgift. Med virkning fra 1. januar 2021 skal det beregnes 25% mervediavgift på alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetiske behandlinger.

Kosmetiske behandlinger er blant annet injeksjoner som fillere og Botox. Kosmetiske inngrep dreier seg om operasjoner som øyelokksoperasjoner eller brystforstørrelser.

Novelaklinikken Tønsberg er en klinikk med et bredt spekter av ulike behandlinger og åpnet sine dører i 2017.

–Vi tilbyr en rekke ulike laserbehandlinger som hudfornyelse, fjerning av pigmenter, blodkar og hårfjerning, injeksjoner , svettebehandling i armhuler og hender, medisinsk hudpleie, Smartlipo fettfjerning, permanent make-up, negler og bryn og vipper, forteller Westbye.

Mer aksept

Westbye har vært i bransjen i 13 år og har sett aksept for slike behandlinger øke i samfunnet. Kundene er fra 20-80 år gamle.

–Hva som er årsaken til den positive utviklingen, er vanskelig å si. Vi får tilbakemelding fra kundene at de opplever oss som en seriøs aktør i markedet med høyt fokus på service, trygghet og oppfølgning. Vi har jo vært her i over 3 år nå og det kommer flere kunder inn døren som har blitt anbefalt oss av andre kunder. Det er veldig hyggelig. Under pandemien har vi hatt et begrenset levesett og mange ønsker å unne seg litt ekstra velvære, sier hun.

Ifølge Tove er etterspørselen størst på injeksjonsbehandlinger og fettfjerning, men de andre behandlingene er også populære.

Spente ansatte

–Selvfølgelig har ansatte ved klinikken vært spent på hvordan kundene skulle ta imot økning i prisen. Vi har informert alle kunder ved henvendelse og det har det vært aksept for og det tyder på at folk ikke har brydd seg så mye siden klinikken har hatt den mest gunstige måneden til nå, sier hun.

red@byavisatonsberg.no

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

Belmar barnehage sitt mysterium

REFLEKSJONER: Saga og samtid

Legendarisk bønnebok

- Annonse-spot_img
Tønsberg
few clouds
13.4 ° C
15.1 °
12.5 °
63 %
7.2kmh
20 %
Thu
14 °
Fri
13 °
Sat
16 °
Sun
15 °
Mon
13 °