13.4 C
Tønsberg
Thursday, September 23, 2021
- Annonse-spot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

Arrangerer utekino på Vallø

I går kveld ble det første visning av en meget spesiell film på Vallø. Den nye og anerkjente dokumentarfilmen «VALLØ 1945 – det siste bombeangrepet», skal vises der hvor bomberegnet fant sted for litt over 76 år siden.

ESPEN JØRGENSEN tekst

– Dette er stort for oss, sier Erik Jacobsen, journalist, forfatter og filmskaper.
Også 19. og 20. august blir det visning.

På raffineri-området

– Takket være stor velvillighet fra ESSO og økonomisk hjelp fra flere lokale bidragsytere har det latt seg gjøre å få til noe helt unikt og historisk på Vallø. På samme tidspunkt på døgnet som bombeflyene kom i 1945 – (det skjedde riktignok 25. april) – skal vi vise dokumentaren «VALLØ 1945 – det siste bombeangrepet» akkurat der angrepet skjedde – ute på det tidligere raffineri-området, som i dag er et månelandskap, sier Jacobsen.

MÅNELANDSKAP: Dokumentaren «VALLØ 1945 – det siste bombeangrepet» vises akkurat der angrepet skjedde – ute på det tidligere raffineri-området, som i dag er et månelandskap. Arrangørene er Daniel Larsen (Tønsberg Lyd og Lys AS) og Erik Jacobsen (dokumentarfilmskaper).

Ifølge Jacobsen vil det garantert bli en helt spesiell opplevelse å få servert den sterke historien på samme tidspunkt som de over 100 bombeflyene kom inn over halvøya.

– Mørket har da senket seg og publikum sitter der hvor over 300 tonn bomber ble sluppet, sier han engasjert.

Setter opp ekstraforestilling

Arrangørene er Erik Jacobsen (dokumentarfilmskaper) og Daniel Larsen (Tønsberg Lyd og Lys AS).

– Vi er begge vokst opp i nærheten av Vallø og har fått historien inn med «morsmelka». Å få arrangert noe slikt er derfor stort for oss. Det er plass til kun 100 personer per kveld. Stoler settes ut på forhånd, sier Jacobsen.

Forestillingene går av stabelen 18. og 19. august, men grunnet stor pågang blir det satt opp en ekstraforestilling 20. august. Alle forestillingene skjer klokken 22 på kvelden. Det skulle ligge an til en unik opplevelse for folk som er interesserte i lokalhistorie.

espen@byavisatonsberg.no

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

Belmar barnehage sitt mysterium

REFLEKSJONER: Saga og samtid

Legendarisk bønnebok

- Annonse-spot_img
Tønsberg
few clouds
13.4 ° C
15.1 °
12.5 °
63 %
7.2kmh
20 %
Thu
14 °
Fri
13 °
Sat
16 °
Sun
15 °
Mon
13 °