Foto: Nadia Frantsen
Tønsberg
15°C

Bård Folke Fredriksen (NBBL) oppnevnt som medlem i energikommisjonen

BILDET: Adm. direktør i NBBL Bård Folke Fredriksen ble i dag presentert som medlem av den nye energikommisjonen. Foto: Nadia Frantsen

Regjeringen har 11. februar oppnevnt energikommisjonen hvor Bård Folke Fredriksen, adm. direktør i NBBL, er medlem.

Energikommisjonen skal kartlegge energibehovene og foreslå økt energiproduksjon. Målet er at Norge fortsatt skal ha overskuddsproduksjon av kraft og rikelig tilgang til fornybar energi.

– Jeg ser frem til å bidra i dette viktige arbeidet. For at vi skal nå klimamålene innen 2030, er vi helt avhengig av å produsere og spare energi i bolig og bygg de kommende årene. Derfor er det også avgjørende at forbrukerne og denne bransjen er representert i kommisjonen, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

Det er et stort potensial for å redusere energiforbruk og produsere egen energi i borettslag og sameier. Dette er velprøvde tiltak som både vil bidra til redusert energibehov i samfunnet, men også gjøre husholdningene mindre sårbare for perioder med høye strømpriser.

– Sparing og egen produksjon av strøm i borettslag og sameier kan frigjøre energi til f.eks. elektrifisering av transportsektoren eller industrien. Tiltak i borettslag og sameier er ikke bare nyttig for de som bor der, men er også avgjørende tiltak inn i det store samfunnsregnestykket, forklarer Fredriksen.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.