9.4 C
Tønsberg
Saturday, October 23, 2021
- Annonse-spot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

Belmar barnehage sitt mysterium

I et tre like utenfor barnehagens inngang ligger det et bein som er grodd fast i treet. Men hvem eller hva stammer dette beinet fra? Noen av barna i barnehagen mener de har forklaringen på hvem sitt bein det er og hva som har skjedd.

VILDE SUNDET tekst og foto

For ei snau uke siden fant barna i Belmar barnehage noe oppsiktsvekkende. Et ben som har grodd inn i rota på et tre rett utenfor barnehagen. Barna har mange formeninger om hva dette kan være. Noen foreldre som har sett det, og som har tilknytning til sykehus har vurdert det som en ku, hest eller muligens menneskeben.

Politietterforskning

Etter funnet kontaktet Belmar barnehage politiet sin etterforskningsgruppe for å se på benet. Siden det ifølge barna i barnehagen har ligget der i 100 til 1000 år, så skal de komme og undersøke benet.

NYSGJERRIGE: Barna lurer fælt på hva slags bein det er som sitter fast i treets rot.

Dette mener barna

Byavisa snakket med fire av barna på avdelingen for førskolebarn. Og dette er det dem sier:

Louisa (4,5 år)
– Jeg tror det er et dinosaurbein. Det er sikkert over 100 millioner år gammelt. Jeg tror den døde da en meteor traff jorda og da ble de kalde.

Aksel (5 år)
– Jeg tror det er en liten baby dinosaur og at den kanskje døde da den ble truffet av et stort perlebrett.

Mie (5 år)
– Jeg tror det er et bein fra en svær dinosaur, en tyrannosaurus rex kanskje. Det må ha vært en dinosaurbarnehage her før vi kom hit.

Milla (5,5 år)
– Jeg tror det er en mellomstor dinosaur. Jeg tror det regnet mye og da satt dinosauren seg fast med beinet sitt og ble gammel og døde der.

GRILLFEST: Beinet i den nye boka til Lene Lauritsen Kjølner, «Damen i proseccotåken» viste seg å stamme fra en grillfest.
GRILLFEST: Beinet i den nye boka til Lene Lauritsen Kjølner, «Damen i proseccotåken» viste seg å stamme fra en grillfest.

Hva ville detektiven ha gjort?

Tønsbergs egen detektiv, den smarte og effektive Olivia i bøkene til Lene Lauritsen Kjølner, er ikke ukjent med funn av beinrester. I den siste boken, «Damen i proseccotåken», er det en sidehistorie om et mystisk beinfunn.

– Olivia ville nok tatt en runde og banket på dører i nabolaget og spurt folk om noen hadde funnet flere beinrester. Deretter ville hun ha snakket med sine venner i politiet i Tønsberg, sier Lene.

Beinrestene i boka ble sendt til Rettsmedisinsk Institutt, og der ble det avslørt at beinrestene kom fra en gris som rett og slett hadde blitt fortært under en grillfest.

– Men i denne barnehagen er det jo ekstra spennende da, det kan jo være helt fra vikingtiden, sier Lene.

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

- Annonse-spot_img
Tønsberg
clear sky
9.4 ° C
10.2 °
8.2 °
47 %
4.6kmh
0 %
Sat
9 °
Sun
12 °
Mon
12 °
Tue
11 °
Wed
12 °