11.1 C
Tønsberg
Saturday, September 18, 2021
- Annonse-spot_imgspot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

De gjør det fint for oss

Her er heltene som er med på å rydde i Færder nasjonalpark. Når de ikke er på jobb, er det sauer som holder orden på buskas.

PER ANNAR HOLM tekst og foto

De starter dagen med felles frokost presis klokken 8, og så reiser de sammen ut for å rydde stier, strender, kulturminner eller kystledhytter.

FROKOST: Arbeidsfolk bør ha en solid frokost. Tomsbakken er en gammel husmannsplass under Jarlsberg hovedgård, og Olav Frivoll serverer gjerne bondeomelett.

Ved 15-tiden er de tilbake – da ryddes utstyret på plass til neste dags innsats.

–Dette er et spesielt trivelig og sosialt tiltak med høy trivsel, men det er viktig å komme seg opp om morgenen og komme i gang, sier fagkonsulent Olav Frivoll i Kirkens bymisjon.

Tomsbakken er et samarbeidsprosjekt med Tønsberg kommune. Andre oppdragsgivere er Færder Nasjonalpark, Oslo Fjorden Friluftsråd og Vestfold Telemark fylkeskommune.

Men der ryddesager eller ljå kommer til kort kan de også sette inn sauer eller geiter for å holde årsvekstene under kontroll:

Tomsbakken jobber også tett sammen med beitedyrskoordinatoren i Færder Nasjonalpark med oppsetting og vedlikehold av sauegjerder.

–Spesielt artig er det når folk gir tilbakemelding om at de setter pris på den jobben vi gjør. Enten det er å male utedoene på øyene eller å pusse opp kystledhytter, så synes det at vi har vært der, sier Jan Ivar Johansen.

red@byavisatonsberg.no

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

- Annonse-spot_img
Tønsberg
overcast clouds
11.1 ° C
12.3 °
9.7 °
45 %
2.1kmh
90 %
Sat
11 °
Sun
13 °
Mon
11 °
Tue
17 °
Wed
18 °