10.2 C
Tønsberg
Sunday, September 19, 2021
- Annonse-spot_imgspot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

– Dette var kjempegøy

Søstrene Silje (17) og Cathrine (15) Eie Stornes fra Stavanger fikk nærkontakt med sjøen og skjærgården da de var på rib-tur i ferien sin.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Rune Hübner tar med seg både familier og bagasje ut i skjærgården med Fjordtaxi. Noen er med for sightseeing i nasjonalparken, andre skal fraktes til og fra hytter på øyene i skjærgården.

Sjøsprut

Silje og Cathrine har med seg pappa Frode på sightseeing og selsafari. Dette er sommerferien, og familien har bestilt to døgn i Tønsberg før ferden går videre. Og da var en skjærgårdstur noe de ville oppleve. Og en opplevelse ble det. Rib-en Polarcirkelen gikk fra Årås brygge og hadde første stoppested Fuglehuk fyr, der flere passasjerer skulle hentes. På vei dit ble det mye bølgehopping, og jentene skrek av fryd. De hadde plassert seg forrest i båten, og fikk den ene sjøspruten etter den andre.

OPPLEVELSE: Søstrene Sile og Cathrine Eie Stornes fra Stavanger elsket å kjøre rib i skjærgården.

– Noen som har ryggplager eller smerter? Det er Rune Hübner som skriker over motorlyden og vinden.

– Neivel, sier han, og gasser på. Dette har han gjort hundrevis av ganger, og rib-en forserer bølgene mens skipshunden Balder står uanfektet og nyter den friske sjølufta.

Det blir noen sånne turer for Rune og Fjordtaxi i løpet av sommerdagene. Noen dager veldig mange turer, som gjør at han knapt har landkjenning i det hele tatt. Mange bestiller han som skyss til og fra hytta, andre skal feire bryllup eller bursdager på en skjærsgårdsøy, og alle som skal ut, skal inn igjen.

Nok er nok

På Fuglehuk fyr er det en familie som skal hentes fra noen dagers ferie der. De har i tillegg benyttet sjansen til en liten skjærgårdssightseeing og selsafari. Og selvsagt litt bølgehopping – men bare litt. Et av barna sier i fra når det er nok, og Rune adlyder med en gang.

GUIDE: Rune Hübner er sertifisert nasjonalparkguide, og kjenner skjærgården bedre enn de fleste.

– Om en synes det er nok, så er det nok, sier han. Ingen skal skremmes eller føle ubehag.

Så dukker en gjeng seler opp på et skjær. De nysgjerrige dyrene sklir ned i vannet og beveger seg mot båten – men i trygg avstand. De dukker opp og ned, og ser ut til å sette pris på å bli beglodd.

– Men jeg har ofte lurt på hvem som ser på hvem, sier Rune.

Istid

På Østre Bolærne blir det landkjenning for passasjerene, og da blir det tid for en is for barna. Imens får de voksne vite litt om historien, flora og fauna på øyene. Rune kan historien godt, og han brenner for Nasjonalparken. Han kjenner hver øy detaljert, og beskriver kystledhytter, menyen på serveringsstedene og stiene.

– Dette var kjempegøy, stråler Silje og Cathrine når de går i land på Årås brygge. Nå er de klare for to dager i hovedstaden før turen går videre til Tinn og bestigning av Gaustatoppen.

bente@byavisatonsberg.no

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

- Annonse-spot_img
Tønsberg
overcast clouds
10.2 ° C
11.9 °
8.6 °
51 %
1.5kmh
90 %
Sun
13 °
Mon
11 °
Tue
17 °
Wed
18 °
Thu
12 °