Tønsberg
11°C

Disse syv gode hjelperne trenger du i bilen vinterstid

BILDET: NAF anbefaler at du har med en vinterpakke med nødvendig sikkerhetsutstyr når du skal kjøre til fjells på vinteren. Foto: NAF

Været kan skifte fort på vinterfjellet. – Blir du stående i kø eller kjører deg fast, er det godt å ha ekstra utstyr i bilen, sier rådgiver Jan Harry Svendsen i NAF. Her er listen over det du bør ha i bilen når du drar til fjells i vinterferien.

På vinterstid bør du være forberedt på en nødsituasjon i fjellet. Uvær og dårlig sikt kan gjøre at det blir kolonnekjøring. Blir det mye snø på kort tid, rekker ikke brøytemannskapene å måke unna snøen, og det kan bli lenge å vente i kø.

– Det kan bli lange og kalde timer i bilen. Og det er lurt å ha en spade og varme klær tilgjengelig om uhellet skulle være ute og du kjører deg fast, sier Svendsen.

En undersøkelse Norstat har utført for NAF avdekker at under halvparten har slikt utstyr i bilen.

Vinterpakke

NAF anbefaler at du har med en vinterpakke med nødvendig sikkerhetsutstyr. Dette er utstyr som kan få plass i en mellomstor plastboks med lokk. Plasser boksen lett tilgjengelig slik at du får tak i utstyret i en nødsituasjon uten å måtte fjerne annen bagasje.

– Ta av store jakker når du kjører, slik at beltet sitter tett inntil kroppen. Men ha de varme klærne tilgjengelig, og om dere er flere i bilen er det lurt å ta med et pledd eller to. Ved kolonnekjøring kan det bli mye venting, så det er lurt å fylle på strøm eller drivstoff og ta med litt ekstra niste før man legger ut over fjellet, råder Svendsen.

Dette bør ligge i bilen på vinteren:

  • En god isskrape med tagger på en av sidene for å ta stålisen
  • Lommelykt
  • Startbooster
  • En sammenleggbar spade
  • Ekstra refleksvest(er)
  • Varmefolie eller pledd
  • Førstehjelpsskrin

I tillegg til den faste vinterpakken bør du ta med deg varm drikke og mat, energibar eller liknende på bilturen til fjells.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.