10.2 C
Tønsberg
Saturday, September 18, 2021
- Annonse-spot_imgspot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

Hele skolen spiller inn CD

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Alle de 151 elevene ved Klokkeråsen skal få være med å spille inn CD. Dette skjer i november, og kanskje blir det årets julegave til stolte foreldre og besteforeldre.

SILJE ELISE MOSSESTAD tekst og foto

– Dette ønsket har vi hatt lenge, sier musikklærer Astri J. Kubberud. Hun forteller at skolen har satset mye på sang og at det derfor er mange sanglade elever ved Klokkeråsen i Slagen.

– Vi har ofte sangstunder i gymsalen, der vi samles til på tvers av klassene, sier undervisningsinspektør Kristin Sanna Kihle.

Også lærerne er glade i sang og musikk. De har flere ganger deltatt i «Kor Arti´», et årlig arrangement for lærere i regi av Norsk Kulturråd.

– Vi fikk vite at de har et lydstudio på Roberg Gård, som ligger et steinkast unna skolen. Nå har vi fått til en god avtale med dem som gjorde dette mulig, ikke minst med tanke på det økonomiske, forteller Astri J. Kubberud og Kristin Sanna Kihle.

FULL HALS: Elevrådet ved Klokkeråsen skole får en liten forsmak på hva det vil si å synge i lydstudio. Bak fra venstre: Sandra B. Preus, Bjørn Kristian S. Johansen, Mathias Berg Laurent, Ole Marcus Wesby Flaatten, Cecilie Gravdal Christophersen, Henriette Norstrand, Antvane Davidsen (foran fra venstre), Tobias Dahl Godø, Emil J. Lekve og Karina Landheim Jespersen.

Det er Foreldrearbeidsutvalget (FAU) som sponser utgiftene. Dette er et ledd i skolens trivselsarbeid.

– Elevrådet har kommet med ønsker om hvilke sanger de vil ha med på innspillingen. Alle skal få være med og synge i lydstudioet den 18. november.

– Hvor mange sanger skal dere spille inn?

– Det blir antakelig fem sanger. Vi får ikke plass til alle elevene i studio samtidig, men vi bruker en hel dag på dette. Mens ungene venter på tur, kan de være på gården og leke. De har nemlig dyr, og vi har fra før et veldig godt samarbeid med Roberg Gård.

– Vi gleder oss veldig, sier Ole Marcus Wesby og Sandra B. Preus som går i 5. klasse. De sitter i elevrådet og får lov til å være med og se hvordan lydstudioet ser ut.

Ungene trekker lodd om hvem som skal få ha på hodetelefoner og sanggleden er det ingenting å si på. Alle sammen synger av full hals. Konsentrasjonen og inspirasjonen er på topp. Sangene sitter som de skal. Nå er det bare å telle ned dager til den store innspillingsdagen!

red@byavisatonsberg.no

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

- Annonse-spot_img
Tønsberg
overcast clouds
10.2 ° C
11.9 °
8.6 °
51 %
1.5kmh
90 %
Sun
13 °
Mon
11 °
Tue
17 °
Wed
18 °
Thu
12 °