8.1 C
Tønsberg
Wednesday, September 22, 2021
- Annonse-spot_img
- Annonse-spot_img

Nylige artikler

Senterungdom med fokus på sentrum

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Ada Vagnild Evju (16) er leder for Senterungdommen i Vestfold. Det nystartede partiet satser på langt mer enn det som foregår i grisgrendte strøk.

SILJE ELISE MOSSESTAD tekst og foto

– Senterpartiet er ikke bare for bønder. Vi vil vise at vi tenker på ungdommer som holder til i byen også, sier Ada Vagnild Evju.

Selv ble hun medlem i april.

– Fylkeskommunen trengte noen ungdomsrepresentanter til å dra på landsmøte i Senterpartiet. Jeg ble spurt fordi moren min sitter i senterpartiet i Hof, der jeg er vikst opp. Jeg tok utfordringen og tenkte at jeg sikkert kom til å lære noe av det uansett, forteller Ada. Hun har flyttet til Eik og går andre året på musikklinja ved Sandefjord videregående skole.

Vanskelig å rekruttere

– Det er vanskelig å rekruttere ungdom uansett, fordi det er mange ungdommer som ikke bryr seg så mye om politikk. De tror kanskje at det er kjedelig og bare masse møtevirksomhet. For å få byungdommen interessert i Senterpartiet vil vi da forsøke å finne på morsomme og utradisjonelle ting i første omgang.

– På hvilken måte kan dere klare dette?

– Ved å være kreative. Men vi er helt i startfasen, så vi har ikke kommet så godt i gang enda.

– Hvilke saker er dere opptatt av nå?

– Vi satser på et kulturkort, der man betaler en viss sum i måneden for et kort og slik sett får rabatter på for eksempel kino, teater osv.

Tilbud til alle

Vi ønsker også å gi et godt tilbud til alle ungdommer. Ikke bare de som er engasjert i idrett eller andre organiserte sysler. Jeg tenker spesielt på musikkmiljøet og de som spiller i band.

«Hjem for en femtilapp» er også noe vi brenner for. Vi vil prøve å få til en ordning som gjør at ungdommer kan komme seg trygt hjem. Det er bedre at de tar en maxi-taxi og kommer seg hjem for en rimelig penge enn at de for eksempel sitter på med folk som har drukket.

Frukt framfor skolemat

Ada har kledd seg i partiets egen farge. Hun har også hamstret frukt. Senterungdommen vil nemlig ha gratis frukt på skolen i stedet for gratis skolemåltid.

– For det første er frukt sunt og godt. Og det går utrolig mye penger dersom man skal gi ut gratis skolemat. Da er det bedre å ta med noen brødskiver hjemmefra!

red@byavisatonsberg.no

- Annonse-spot_img

Latest Posts

- Annonse-spot_img

LES OGSÅ

- Annonse-spot_img
Tønsberg
clear sky
8.1 ° C
10.5 °
5.8 °
57 %
4.1kmh
0 %
Wed
17 °
Thu
15 °
Fri
13 °
Sat
17 °
Sun
16 °