Foto: Liv Øvland
Tønsberg
12°C

Strålende billettsalg for Risør kammermusikkfest

BILDET: Festivalsjef Eirik Raude. Foto: Liv Øvland

Risør kammermusikkfest opplever nå det beste åpningssalget på seks år. Festivalsjef Eirik Raude tror at god kundepleie og et spennende festivalprogram er grunnen.

-Som mange andre i kulturbransjen var vi spente på om publikum ville komme tilbake til oss etter pandemien. Etter noen dager med billettsalg, kan vi nå lettet oppsummere med at åpningssalget er bedre enn på mange år, sier festivalsjef Eirik Raude.

Raude tror festivalen har gjort mye riktig gjennom pandemien, som å holde god kontakt med kundene.

– Vi har også byttet billettsystem og utviklet nye strategier for salg og synlighet. Når vi samtidig kan vise frem et program vi er veldig stolte av, er vi godt rustet for å vinne kundene tilbake, sier han.

Risør kammermusikkfest satser spesielt på de nye internasjonale toppnavnene. I 2022 kommer blant andre Benjamin Grosvenor (piano), Miloš Karadaglić (gitar), Karen Gomyo (fiolin), Julian Bliss (klarinett) og Tine Thing Helseth (trompet).

Åretes bestillingsverk er laget av Henrik Hellstenius, og er skrevet for Jazzmusikerne Solveig Slettahjell og Morgen Qvenild i samspill med Ensemble Ernst.

Maktspill

Årets festival har fått den tematiske tittelen Maktspill. Programmet er satt sammen av en mengde verk som forteller forskjellige historier om makt og avmakt, hierarkier og posisjoner. Du vil finne verk som kritiserer statsmakten eller som er skrevet i fangenskap. Komponister som har forsøkt å finne en kunstnerisk frihet under streng sensur og verk av komponister som har flyktet eller blitt utestengt.

Musikkhistorien vitner om utallige møter mellom kulturer. Møter som har vært en kilde til inspirasjon og resultert i atskillige verk som har blitt høyt elsket av publikum. I årets program ser vi også på hvilke kulturer som påvirket historiens komponister – i hvilken grad bærer verkene med seg historiens holdninger til fremmede kulturer? Det ligger makt i å ha posisjon til å kunne beskrive «de andre».

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.