Foto: Nadia Frantsen
Tønsberg
15°C

Tidenes høyeste medlemsvekst i boligbyggelagene

BILDET: Glad for medlemsvekst: Bård Folke Fredriksen, adm.dir i NBBL.

Landets boligbyggelag opplever formidabel vekst i medlemstallene.

De 41 boligbyggelagene tilsluttet NBBL har nå en samlet medlemsmasse på 1.186.000. Det er en vekst på rett over 50.000 nye medlemmer eller 4,5% på ett år. I antall medlemmer utgjør dette tidenes høyeste medlemsvekst.

– Det er gledelig at så mange ser verdien og nytten av medlemskap i boligbyggelag. For mange blir medlemskap i et boligbyggelag veien inn på boligmarkedet. Alle kan bli medlem og være medeier i sitt boligbyggelag. Ingen tar utbytte, og overskuddet går tilbake til kjernevirksomheten – som bygging av nye boliger, tilbud om brukte boliger og og andre tjenester til medlemmene, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

I 2017 feiret boligbyggelagene medlem nummer én million, og den sterke tilstrømningen av nye medlemmer har bare fortsatt. Som største medlem i NBBL står OBOS for om lag halvparten av årets medlemsvekst.

Fakta

  • Boligbyggelag bygger, forvalter og omsetter boliger for medlemmene sine.
  • I 2021 bygget Norges 41 boligbyggelag til sammen 4.000 nye boliger.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.