Tønsberg
11°C

Tubaist på Tolvsrød ute med ny CD

I 2014 lagde jazzpianist og komponist Egil Kapstad ni komposisjoner og arrangementer for Geir Løvold sin tuba, strykekvartett, og han selv på piano. Det ble turné med Helgeland Sinfonietta i Nordland og med Kristiansand Strykekvartett på Sørlandet.

Egil døde i 2017 før det ble gjort opptak av musikken, men nå er den dokumentert med en bunnsolid innspilling og CD med Geir Løvold på tuba, Bugge Wesseltoft på piano og strykekvartetten Oslo Strings. Opptak og miksing: Thor Bjørn Neby. Mastering: Ulf Holand.

Musikken har elementer fra jazz og folkemusikk, men viser også at Egil Kapstad med sine komposisjoner beveget seg langt inn i samtidsmusikken. Arrangementene består av jazzperler av svenskene Povel Ramel og Lars Gullin, to salmer og en barnesang. Spennet i produksjonen er stort.

«Music for tuba, piano and string quartet» ligger ute på Spotify, Youtube og andre distribusjonsselskaper gjenom The Orchard.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.