Viserektor for utdanning ved USN, Ingvild Marheim Larsen (Foto: Nils Kalve / USN)

2.747 har fått tilbud om studieplass i Vestfold

25. juli, 2022

12:17

Ingen kommentar

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) sendte forrige uke ut 1.582 tilbud om studieplasser ved campus Vestfold. Dette er tilbud i det nasjonale samordnede opptaket, som for det meste har opptak til bachelor- og årsstudier.

Vi har tidligere sendt ut 1.165 tilbud om plass via lokalt opptak. I Vestfold er de fleste av disse tilbudene til søkere på masterstudiene, og til søkere på ingeniørstudier via Y-vei, tresemester eller forkurs samt søkere til praktisk-pedagogisk utdanning.

Til sammen har 2.747 søkere fått tilbud om plass ved campus Vestfold i år. 1.607 står på venteliste.

Studiene med flest tilbud via Samordna opptak i Vestfold er:

  1. Sykepleier, bachelor (229 tilbud)
  2. Økonomi og ledelse, bachelor (150 tilbud)
  3. Idrett, ernæring og helse, bachelor (142 tilbud)
  4. Sosiologi, bachelor (116 tilbud)
  5. IT og ledelse, bachelor (112 tilbud)

I tillegg til studiene på listen over er det også sendt ut mange tilbud på våre tre maritime studier i Vestfold. Her er det lange ventelister. IT og Iedelse er også blant studiene med lengst venteliste på USN. 329 venter på plass, her.

Generell informasjon om tilbudstall ved USN

Samlet er det sendt ut 6.905 tilbud om studieplass til alle campuser ved USN gjennom Samordna opptak og 4.916 tilbud via lokalt opptak, det utgjør til sammen 11.821 tilbud i de to opptakene. Det er en liten nedgang i fra tidligere år. Nedgangen er naturlig, siden det nasjonalt var betydelig færre søkere til høyere utdanning i år.

– At det er litt færre som får tilbud om studieplass enn de siste årene, er som forventet. Svært høye søkertall under pandemien, et veldig godt arbeidsmarked og synkende årskull, er nærliggende forklaringer. På grunn av nedgang i søkertall, vil det i år være noe lettere å komme inn på for eksempel sykepleie. Det regner vi med at mange av søkerne våre er glade for. Vi gleder oss til å gi dem gode og arbeidsrelevante utdanninger, sier viserektor for utdanning, Ingvild Marheim Larsen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *