MG er at av bilmerkene som satser helektrisk i Norge. MG4 her i front. Ellers i bildet: BMW iX1 (blå til venstre) og Renault Megane E-tech (rød til høyre) Foto: Jamieson Pothecary

27 bilmerker selger nå bare elbiler

16. januar, 2024

07:04

Ingen kommentar

Så mye som 27 bilmerker selger kun elektriske peronbiler i Norge. Det viser en kartlegging som elbil.no/ Norsk elbilforening har gjort.  – Det er fascinerende å betrakte denne teknologirevolusjonen, mener Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Nordmenns appetitt på elbiler gjør at det elektriske skiftet går lynraskt. Så godt som alle de nye bilmerkene som har blitt lansert de siste årene i Norge er elektriske, og nå kommer de etablerte bilmerkene etter. To av fem bilmerker som solgte minst én bil  på det norske markedet i fjor, velger nå å tilby bare helelektriske modeller.

– Det er når de store merkene dropper fossilbilsalget at det virkelig monner, sier Christina Bu.

Citroën, DS, Fiat, Hyundai, Opel, Peugeot, Volkswagen og Lexus er eksempler på bilmerker som har droppet alle fossile varianter fra 2024. Selv om de har modeller med forbrenningsmotor, enten bensinbiler, dieselbiler eller hybridbiler, velger de å slutte å selge disse i Norge.

– Dette viser med tydelighet hvordan politiske virkemidler går rett inn og påvirker forretningsmodellen radikalt, sier Christina Bu.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.