FOTO: Gjensidige Forsikring

600 bergingsbiler får ny drakt

21. september, 2022

09:16

Ingen kommentar

De røde Falck-bilene får nytt navn. Neste gang du trenger veihjelp er det kanskje en Redgo-bil som kommer til unnsetning.

Falck har vært en svært synlig del av trafikkbildet i Norge i mange år, men nå er navnet på vei ut. Årsaken er at det danske Falck-konsernet har solgt seg ut av veihjelp i Norge.

-Tidlig i år ble forsikringsselskapet Gjensidige ny eier av veihjelpvirksomheten, og da lå det i kortene at navnet måtte endres. Nå har vi endelig kommet i gang, sier Tommy Uttakleiv, som leder selskapet i Norge.

Han forteller at det nye navnet er Redgo, et navn som er funnet opp for anledningen.

Fungerer på mange språk

-Redgo betyr ikke noe i seg selv, og sånn sett kan du sammenligne det med Netflix, som er et sammensatt ord som gir assosiasjoner til det virksomheten driver med. Redgo er et merkenavn som peker mot den godt kjente rødfargen på bergingsbilene, og til mobilitet, det å holde ting i bevegelse. I tillegg fungerer det på mange språk, sier Per Christian Werenskiold, som jobber med merkevare i Gjensidige.

Redgo har virksomhet både i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen, fem land med vidt forskjellige språk. Derfor var det nødvendig å velge et navn som er enkelt å uttale overalt. I tillegg viser det seg at mange, helt intuitivt, forbinder navnet med fart og bevegelse.

Stort prosjekt

Bare i Norge skal 600 biler og 120 stasjoner omprofileres, og 1200 ansatte i Redgo og selskapets samarbeidspartnere skal ha nye uniformer.

-Det er et ganske stort prosjekt, og det blir ikke helt gratis, men vi opplever at det er mye energi i selskapet nå. Vi har fått inn en eier som virkelig vil satse på oss, og det skaper god stemning, sier Uttakleiv.

-Vi har en veldig viktig funksjon i samfunnet, og både næringslivet og privatpersoner er avhengig av at vi gjør jobben vår på en god måte, sier Redgo-sjefen.

Dette er Redgo

  • Tidligere Falck veihjelp.
  • Eies av Gjensidige Forsikring ASA.
  • Har virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Estland og Litauen.
  • Tilbyr veihjelp både gjennom egeneide stasjoner og samarbeidspartnere som også kan kjøre for andre veihjelpselskaper.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.