Aina K. Madsen

Aina er fornøyd frivillig

24. mars, 2023

19:46

Ingen kommentar

-Jeg er fornøyd! Det sier Aina Krøger Madsen, en av mange frivillige tilknyttet Frivillighetssentralen på Teie. Hun forteller at hun startet for cirka ett og et halvt år siden. Da var det fortsatt strenge møterestriksjoner pga smittefaren.

Tekst og foto: Sigrid Kittelsen, seniorskriver  
-Jeg var i en situasjon hvor jeg ikke kunne jobbe i en periode. Det var ikke noe hyggelig bare å gå hjemme, så jeg gikk inn på nettet, fant fram til Frivillighetssentralen og meldte meg som frivillig. Så kom jeg inn på et intervju. Det er vanlig for å finne ut hvor folk passer og hva de har lyst til å gjøre. Det var en stor overgang å starte her og mye ukjent. Men jeg kom fort inn i det og fant plassen min, sier Aina.

Byttebod og pauserommet

-Jeg er her stort sett hver dag. Det er alltid noe å gjøre. Det er veldig hyggelig å drive med kafe og være med på SWAPen, bytteboden for klær. Den er åpen tirsdager kl 14 – 17. Da kan man levere og/eller hente. Du må ikke levere for å ta med deg noe. Særlig for barnefamilier er det et godt tilbud. Når barna vokser fra klærne så kan foreldrene komme hit og levere det som er for smått og ta med seg noe større. Det er en lett blanding av innfødte og flyktninger som kommer hit.
Det er ikke noe spesielt jeg foretrekker å gjøre her. Jeg liker alt og kan brukes til det meste. Det er stor frihet til selv å velge hvor ofte og hvilke dager man vil være her. Jeg er også med i Pauserommet, onsdager kl 11 – 13. Der drikker vi kaffe og spiser matpakka sammen.”
Aina er rolig, vennlig og lyttende, et funn og en stor ressurs for Frivillighetssentralen. OG: Hun trives.

Noen å spise matpakka med

Fra brosjyren Pauserommet siteres følgende: “Er du en av mange som av ulike årsaker enten ikke er i arbeid, jobber deltid eller er alene på arbeidsplassen? Savner du noen å spise matpakka med, og ta lunsjpausen i hverdagen sammen med? Da kan Pauserommet kanskje være noe for deg.
Hver onsdag mellom klokka 11.00 og 13.00 samles vi i et uformelt samvær der intensjonen er å møte mennesker, knytte fellesskap og høre til et sted. Dette er et lavterskeltilbud der du kan ta med matpakke og ta hverdagspraten sammen med flere. Vi har plass til mange, det er ingen meldeplikt, kom hvis det passer. Vi serverer gratis kaffe og te. Kom da vel!
Hvor: Færder Frivilligsentral i Ekebergveien 10, på Teie
Når:  Onsdager kl 11.00 – 13.00 (kom når det passer deg).

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *