Eirik Larsen har utviklet en appen Nearby for vennskap. Han tror den vil hjelpe ensomme unge til å finne sammen.

Aldri venneløs igjen

9. august, 2022

20:31

Ingen kommentar

For to år siden begynte Eirik Larsen å bli oppmerksom på hvor mye korona har gjort i løpet av de siste årene. Han oppfattet at mange unge, spesielt studenter, var ensomme.

Eirik hadde jobbet som trainee sammen med sin far, Rich Larsen, som utvikler apper og store programmer innen trygghet et par år. Med mye erfaring innabords kom han til at han ville utvikle sin egen app, og da med en løsning på et stort problem i dagens samfunn, nemlig ensomhet.

-7 av 10 ungdommer har følt på ensomheten i større eller mindre grad, og jeg skjønner hvordan det er, sier Eirik, som driver firmaet bak; Multimedia Software AS.
-Jeg så at denne appen kan gjøre noe med et stort samfunnsproblem.

Som medlem i Nearby kan du bruke kartet til å finne andre medlemmer i nærheten, og kanskje avtale å møtes over en kaffekopp.

Er lansert

Veien fra idé til ferdig produkt er lang. For Eiriks del tok det to år før han kunne lansere Nearby forrige måned, og da med en mvp – minimal viable product. Det vil si at den har funksjonene nødvendig for å være brukbar og fylle intensjonene, men det jobbes videre på design og flere funksjoner. Han har et team på 7-8 personer med seg i utviklingen, og han fikk tidlig med seg private investorer.

Nearby er koblet til Google maps nå i starten. Planen er å koble en api opp mot bedrifter, slik at brukerne kan få mer informasjon om møtesteder i nærheten ved å trykke på dem.

-Hvis du er i for eksempel Oslo og skal bruke appen, vil du se andre Nearby-registrerte i byen. Disse kan du ta kontakt med, og avtale et møtested begge ser på kartet, forklarer Eirik.

Hele verden

Appen virker over hele verden, og er like mulig å bruke på Mallorca, New York og London som i Tønsberg. Jo flere som begynner å bruke den, desto lettere blir det å møte nye venner hvor enn du er.

-Det er mange studenter som er nye i en by, og som har lite nettverk. Da er appen perfekt som en start på å begynne og bygge relasjoner, mener Eirik.

Appen ligger klar til nedlastning på Appstore og Google Play nå, og Eirik er spent på mottakelsen.

-Vi har ikke begynt markedsføringen ennå, for vi avventer ny design og utviklingen av søkeordene vi skal bruke for at vi skal bli synlige. Men den er absolutt klar til bruk og fungerer som den skal, sier Eirik.

Sånn ser appen ut i Appstore eller Google Play.

Arrangementer

I tillegg til å finne nye venner på Nearby, kan du også se hvilke arrangementer og aktiviteter som er i nærheten av der du befinner deg. Er du ekstra heldig, kan du finne en konsert og en venn eller to i nærheten.

-Alt er gratis. Appen er gratis, og bruken er gratis, sier gründeren.
-Det vi etter hvert tjener penger på, er månedsabonnement fra kunder som vil oppgradere fra gratis bruk. Pengene vi tjener skal reinvesteres i markedsføring.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.