Foto: Berit Svendsen

Alle englene rundt oss

2. desember, 2022

12:04

1 kommentarer

18. november besøkte min kone Berit og jeg Farmandstredet og utstillingen Smarte Saker. Som Pensjonistforbundets teknologiamabassadører ville vi se hvilke tilbud og produkter innenfor velferdsteknologi som kan tilbys våre seniorer slik at de kan bo hjemme så lenge som mulig – Leve hele livet. Lite ante jeg at jeg selv skulle få sterkt behov for teknologien.

Tekst: Gunnar Svendsen

Etter en interessant orientering, tok vi bussen hjem til Tenvik. Det var mørkt og uoversiktlig da vi gikk av bussen, og jeg var uheldig og falt. Jeg brakk hoften, og plutselig hadde jeg blitt en potensiell bruker av de produktene vi nettopp hadde sett. Ambulansen kom, og jeg fikk behandling på stedet av profesjonelle pleiere. Blålys til sykehuset – noe barnebarna syntes var tøffe saker!

Stor omsorg

På sykehuset ble jeg tatt imot av et effektivt apparat. Røntgen, helsesjekk og forberedelse til sengepost ble foretatt under stor omsorg og beroligende samtaler. Eget rom meg TV og god mat. Personalet var ofte innom for å sjekke om jeg hadde det bra, og tok seg god tid til samtaler og helsemessig oppfølging. Dagen etter var det klart for operasjon. Jeg var nervøs, men pleierne forsikret meg om at dette ville gå bra. Operasjonsteamet tok imot meg, og forklarte innenfor en ramme av humor hva som skulle skje.

Gode samtaler, varme hender og god mat

Operasjonen var vellykket, og med kroppen full av metall ble jeg overført til Smidsrød Helsehus hvor jeg skulle være i 14 dager. Her ble jeg møtt av smilende pleiere som gjorde sitt ytterste for å legge forholdene til rette for meg. Under oppholdet ble jeg ivaretatt på best mulig måte, gode samtaler, varme hender og god mat. Opplæring, helseoppfølging og trening ble utført av dyktige fagfolk, og ga raskt gode resultater. Jeg møtte også andre flotte pasienter som jobbet hardt for å komme tilbake til et normalt liv. De var alle enige om at de var kommet til riktig sted.

Englene finnes her

Jeg har hørt at englene finnes i himmelen, det mulig, men jeg vet ikke. Det er én ting jeg vet med sikkerhet, englene finnes i ambulansetjenesten, de finnes også på ortopedisk avdeling ved Sykehuset i Vestfold og på rehabiliteringsavdelingen på Smidsrød Helsehus. Takk for at dere er tilstede!

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.