Myriam H. Bjerkli

– Alle kvinner bør få voldsalarm

8. februar, 2024

12:39

Ingen kommentar

Myriam H. Bjerkli er rystet over den økende volden mot kvinner. – Alle som trenger voldsalarm, bør få det, mener krimforfatteren.

– Jeg blir opprørt og har vanskeligheter med å konsentrere meg, sier Myriam H. Bjerkli og henviser til det dystre nyhetsbildet i årets første uker.

Hennes nye krimroman, «Samiras død», er blitt mer relevant enn hun noensinne kunne forestille seg.

– Vold mot kvinner er et sentralt tema i boken. Det er jo dessverre blitt ekstra aktuelt nå på nyåret med så mange døde i nære relasjoner, sier hun.

Utsatt for vold

Hovedpersonen Sigrid blir truet av eks-kjæresten sin, og han går til drastiske skritt for å skade henne og sønnen.

– Jeg har selv, som så altfor mange andre kvinner, dessverre hatt erfaring med voldelige menn. Derfor er dette et tema som engasjerer meg sterkt og som jeg utforsker i «Samiras død», sier en åpenhjertig Bjerkli.

– Ta dette med voldsalarm for eksempel. Vi har ikke råd til å «spare» eller være knappe her. Alle som beviselig er truet av voldelige menn, bør få det. Ellers vil garantert flere liv gå tapt, sier hun.

Prisbelønt forfatter

«Samiras død» er syvende bok i den populære krimserien om Håkon Haakonsen. Denne gang er Håkon lykkelig med kjæresten Sigrid og hennes sønn David. Så forsvinner begge.

Sigrids voldelige ekskjæreste har rømt fra fengselet, og en eldre dame blir kjørt ned og drept på en øde vei utenfor Sandefjord. David har også hatt større problemer på skolen enn Håkon har kunnet forestille seg. Har alt dette noen sammenheng?

Myriam H. Bjerkli (f. 1963) er forlegger, forfatter, oversetter og frilansjournalist. Bjerkli debuterte som krimforfatter i 2017 med «Lille Linerle». Boken ble nominert til Mauritz Hansen-prisen «Nytt blod» og fikk strålende anmeldelser. I 2023 vant hun Sølvkniven, og ble nominert til Riverton-prisen for krimromanen «Grønnøyd monster» (utgitt i 2022).

«Samiras død» lanseres 13. februar. Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.