Foto: AHN Apotekdrift AS

Alliance Healthcare Norge Apotekdrift kjøper Mediq Direkte

19. februar, 2022

09:22

Ingen kommentar

BILDET: Anders Larsson, Administrerende direktør i AHN Apotekdrift AS tar over direkte til pasient forretningen fra Trond Dahl Hansen, Administrerende direktør i Mediq Norge AS (Foto: AHN Apotekdrift AS)

Alliance Healthcare Norge Apotekdrift AS (AHN Apotekdrift) overtar den delen av Mediq Norge AS som omfatter salg av og veiledning innen medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler til privatpersoner i det norske markedet, Mediq Direkte.

HN Apotekdrift AS har bandasjist-virksomhet gjennom konseptet Boots HomeCare somstrategisk satsingsområde, og oppkjøpet av Mediq Direkte vil styrke dette forretningsområdet som har veiledningsvirksomhet for reseptkunder innenfor kategoriene ernæring, stomi, kateter, inkontinens og sårbehandling som hovedfokus. Mediq Norge vil på sin side rendyrke sin B2B virksomhet.

AHN Apotekdrift AS vil overta Mediq Direktes medarbeidere, og dermed styrke teamet ytterligere med produktspesialister med spesialkompetanse på området. Oppkjøpet ble godkjent av Konkurransetilsynet 31. januar.

-Vekst innenfor veiledning til reseptkunder og hjemlevering av medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler er et viktig strategisk område for oss, og det er veldig gledelig at vi har kommet i mål med denne avtalen, sier Anders Larsson, administrerende direktør i AHN Apotekdrift.

–For kundene våre vil styrkingen av teamet og porteføljen bidra til et endra bedre tilbud både i forhold til kompetanse og erfaring og tilgang til produkter. Gjennom det beste fra to selskap er vi sikre på at sammenslåingen vil komme kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere til gode.

Fremover følger en planleggingsperiode, og den formelle overtakelsen er planlagt til april.

Om Boots HomeCare

Boots HomeCare er en divisjon av Boots Apotek/AHN Apotekdrift AS som spesialiserer seg på medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler (bandasjistvarer), rådgivning og oppfølging av enkeltpasienter gjennom hjemmebesøk og hjemlevering av varer. Boots HomeCare har lang erfaring som samarbeidspartner for offentlig helsevesen, kommunehelsetjenesten og pasientforeninger. Boots Homecare er både apotek og bandasjist og har eget nettapotek.

Boots Apotek har over 150 apotek over hele landet, grossisten Alliance Healthcare med lager på Langhus og i Tromsø og nettapoteket. Både AHN Apotekdrift AS og Alliance Healthcare Norge AS eies av den internasjonale legemiddelgrossistselskapet AmerisourceBergen.

Om Mediq Norge

Mediq Norge er del av et internasjonalt konsern som er en av Europas ledende aktører innen medisinsk utstyr og tjenester. Selskapet har base i Nederland og er representert i 13 europeiske markeder. Den norske grenen av Mediq har sin opprinnelse i Apotekens Fællesindkjøp som ble grunnlagt i 1913. I dag er Mediq Norge store innen medisinsk forbruksmateriell, medisinsk utstyr og andre produkter som de leverer til kunder i privat og offentlig sektor. Selskapet tilbyr også opplæring og veiledning i bruk av medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler for privatpersoner gjennom Mediq Direkte.

Mediq Norge vil nå spisse sin virksomhet mot B2B-markedet og fortsette å være en sterk aktør, og sterk leverandør av produkter til det norske helsemarkedet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.