HAGEN: Her i hagen sin har Randi Bjørkli Kjær rett som det er utstillinger.

Åpner hagen sin for publikum

Randi Bjørkli Kjær kaller seg for hobbykunstner, men har deltatt på flere salgsutstillinger med mer profesjonelle kunstnere. Nå er hun aktuelt med sommerutstillinger på Tjøme.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

– I sommer har jeg tatt imot publikum her hjemme hagen, sier Randi, og viser til en frodig og fargerik bakgård i huset sitt i Husøysund.
– Her har vi hatt flere kunstnere som har stilt ut sammen med meg, og vi har gjort om patioen til scene der vi har hatt både musikk og diktopplesning.

Skjærgårdsutstillingen

Randi er medlem av Nøtterøy Kunstforening, og det er ofte blant medlemmene der hun finner kunstnere som kan stille ut sammen med henne. Det samme gjelder for det lille galleriet hun leier i Smidsrødveien – Galleri Færder.

– Nå har det vært stengt lenge på grunn av korona, men grunnen til at jeg åpnet det, var nettopp for å vise frem hvor mye talent som finnes blant de som kalles amatører, sier Randi Bjørkli Kjær.

MYSTISK: Noen av bildene hun maler kaller hun eventyraktig skog. De åpner opp et langt perspektiv.

Til tross for hobbykunstner-statusen hun har gitt seg selv, deltar hun i sommer på utstillingen på Fredtun på Tjøme – Skjærgårdsutstillingen. Her er det kunstnere med ulik geografisk bakgrunn, og hovedutstiller er Øyvind Sand, faren til Vebjørn og Aune Sand. Randi er også representert på utstillingen på Galleri Bro på Tjøme.

– Jeg har blitt spurt om jeg vil delta på Lions Høstutstilling i år, samt Galleri ER i Sandefjord, Krutthuset i Stavern og gamle rådhuset i Modum. I fjor skulle jeg vært i Boston USA, men det ble stanset av korona.

Byttet yrke

Det er liten tvil om at denne hobbykunstneren har mye å gjøre, og selv er hun litt overveldet over utviklingen etter at hun bestemte seg for å slutte som velvære- og fotterapeut for noen år siden.

Randi hadde en salong på Revetal, Re Helsehus og en avdeling på Nøtterøy.

– Det var slitsomt, og altfor mye å gjøre, sier hun.
– Samtidig merket jeg sterkere og sterkere at sjelen min trengte noe annet. Kunst ble et valg jeg gjorde, for jeg har alltid vært glad i å tegne, spesielt med kull. Det har jeg gjort siden jeg var liten.

Etter den livsomveltende avgjørelsen har sjelen falt til ro, og hun opplever mer enn noen gang før.

– Jeg har ikke angret et sekund, sier hun.
– Jeg har møtt så mange helt fantastiske mennesker på denne kunstreisen.

bente@byaviatonsberg.no

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.