GLEDER SEG: De gleder seg til å starte opp seilingene med «Color Hybrid» igjen. (F.v.) maskinsjef Kjetil Løvås, kaptein Jan Magnar Sollid og passasjersjef Roger J. Øvsthun.

Åpner Sandefjord-Strømstad

4. august, 2021

13:27

Ingen kommentar

«Color Hybrid» klar helt i begynnelsen av juli, tror rederiet.

PER ANNAR HOLM tekst

Med stadig flere fullvaksinerte starter også fergene mellom Sandefjord og Strømstad, Larvik/ Langesund og Hirtshals opp for fullt.
Torsdag 1. juli klokken 08.30 kaster Fjordlines M/F «Oslofjord» loss fra Sandefjord, mens ColorLines M/F «Color Hybrid» trolig er klar uken etter:
–Vi starter med ett skip, men også «Color Viking» vil komme i trafikk ganske snart. Handelen er selvsagt viktig, men jeg tror at for de fleste er opplevelsen av å være på reise den viktigste, sier Helge Otto Mathisen, rederiets konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt.

Ulike regler
Årsaken til at ColorLine ikke rekker å starte 1. juli er ulike regler for de to rederiene.Fjordline seiler under dansk flagg og følger EU-regler, noe som gjør at de kan plukke opp passasjerer i alle havner og fritt bytte mannskap når skipene er i dansk havn. ColorLine seiler under norsk flagg og kan ikke ta med nye reisende fra Strømstad, Hirtshals eller Kiel tilbake til norsk havn. Mannskapet seiler i turnus to uker på og to uker fri, og må med dagens regler tilbringe ti dager i karantene hver gang de kommer hjem.
–Dette er klart konkurransevridende, og en helt urimelig forskjellsbehandling. Her blir vi straffet for å sikre norske sjøfolks arbeidsplasser, sier Mathisen til Byavisa.

Skarpt brev
Fredag skrev rederiet et særdeles tydelig brev til Helse- og omsorgsdepartementet med kopi til Nærings- og fiskeridepartementet:
«Grensene mellom Norge og Europa åpnes gradvis, men ColorLine, som eneste norske rederi med norsk flagget flåte og med norske sjøfolk, har ikke anledning til å ta med passasjerer fra utenlandsk havn selv om de reisende har lovlig adgang til Norge. I disse tilfeller resulterer myndighetenes fortolkning av norsk karanteneregelverk at sjøfolk på norsk flaggede skip i regulær rutetrafikk mellom Norge og Europa må i 10 dagers karantene selv om de har mønstret på i Norge og ikke har vært i land europeisk eller nordisk havn», heter det i brevet.
Brevet er ikke blitt besvart før Byavisa gikk i trykken.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *