Arbeidsledigheten er fortsatt stabil i Vestfold og Telemark

1. september, 2023

11:27

Ingen kommentar

Tall fra NAV viser at andelen helt arbeidsledige i fylket er på et stabilt, lavt nivå. Siden august i fjor har imidlertid andelen helt arbeidsledige økt med ti prosent.

Totalt var 7.376 registrert som arbeidssøkere i Vestfold og Telemark i august. 4.743 av disse var helt uten jobb, og andelen var høyest blant de under 30 år.

Viktig med oppfølging av de unge

– Vestfold og Telemark er det fylket i landet med høyest andel unge som verken er i utdanning eller arbeid. For NAV, og våre samarbeidspartnere, er det derfor ekstra viktig med tidlig og tett oppfølging av alle unge framover. Sammen må vi hjelpe unge med å få, og kvalifisere seg til, jobb, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Gode jobbmuligheter i noen bransjer

Det var 2.702 utlyste stillinger i Vestfold og Telemark i august. Dette var 11 prosent færre enn i august 2022.

I august registrerte 1.518 nye personer seg som arbeidssøkere i Vestfold og Telemark. Til sammenligning var det 1.377 som registrerte seg i samme periode i fjor.

– Siden i fjor har det vært en liten økning i arbeidsledigheten, kombinert med noe lavere etterspørsel etter arbeidskraft. Etterspørselen etter arbeidskraft er størst innenfor yrker som pleie- og omsorg, butikk og salgsarbeid. I disse bransjene er det fortsatt gode muligheter for å få arbeid. NAV samarbeider med kommuner, fylkeskommuner, tiltaksleverandører og arbeidsgivere for å kvalifisere flere til arbeid innenfor disse yrkene. Det blir viktig også framover, sier Anundsen.

Flest arbeidsledige i byene

Det er stor variasjon i arbeidsledigheten i de ulike kommunene. Høyest ledighet er det i Horten, etterfulgt av Skien og Porsgrunn. Færrest arbeidsledige er det i kommunene i Vest – Telemark.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *