Arbeidsledigheten øker igjen

2. september, 2022

12:20

Ingen kommentar

Mens arbeidsledigheten fortsetter å synke i landet, stiger den i Vestfold og Telemark. Dette er nå fylket med høyest andel helt arbeidsledige.

– Arbeidsledigheten er historisk lav, og det er fortsatt mange ledige stillinger og gode muligheter for arbeidssøkere. Men, trenden ser ut til å snu, sier Terje Tønnessen direktør i NAV Vestfold og Telemark.

4.300 personer er registrert som helt arbeidsledige hos NAV Vestfold og Telemark i august. Dette er 2,1 prosent av arbeidsstyrken, og er en økning fra juli. Andelen helt arbeidsledige i landet synker og er 1,6 prosent.

Permitteringer innen industri

De fleste arbeidssøkerne har ikke oppgitt noen yrkesbakgrunn, eller de kommer fra jobber innen salg og industri. 200 av arbeidssøkerne er permitterte. Mange av disse har bakgrunn fra industriarbeid.

Flest unge gutter

Det er litt flere menn enn kvinner som er uten jobb. Unge menn mellom 20 og 24 år har høyest andel ledighet med 4,4 prosent.

Kompetanse er viktig

– Mange bedrifter gir signaler om mer usikre fremtidsutsikter hvor prisøkninger, leveringsproblemer og tilgang på arbeidskraft vil påvirke. Derfor er det fortsatt svært viktig for NAV å mobilisere og styrke den kompetansen og de ferdigheter arbeidslivet etterspør, sier Tønnessen.

Ledige stillinger

I løpet av august ble det registrert 3 039 nye ledige stillinger i Vestfold og Telemark. Dette er en økning fra juli. Det fleste ledige stillingene er innen helse, omsorg, butikk og salg.

Stor variasjon fylket

Horten har høyest ledighet er med en andel på 2,9 prosent, etterfulgt av Skien med 2,6 prosent. Nissedal har lavest andel arbeidsledighet med 0,4 prosent.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *