Årets høydepunkter fra Danmark

4. februar, 2022

19:13

Ingen kommentar

BILDET: Stevns klint, nytt besøkssenter om masseutryddelse av dinosaurer. FOTO: Kim Wyon.

Nye museum, hotellåpninger, Tour de France i Danmark og nye festivaler, det nye året er fylt av begivenheter og feiring. Her er høydepunktene vi ser frem til i Danmark i 2022.

Gode nyheter fra hotell-scenen i København. I mars åpner Scandic sitt hittil største hotell, Scandic Spectrum, med spesialrestauranter, en skybar og et 25 meters svømmebasseng. I juni vil Scandic Nørreport ønske gjestene velkommen til et koselig 100-roms hotell, fra takterrassen, skybaren og restauranten får du storslått utsikt over sentrum. 25Hours Hotel Round Tower åpner i indre By rett ved det ikoniske Rundetårnet i mars. Hotellet tilbyr 243 rom, en restaurant, en bar og et konditori. I bydelen Østerbro vil den nye Villa Canada tillate gjestene å booke hele den tidligere Canadiske ambassaden for fester eller et opphold i ekstrem luksus.

Nytt underjordisk museum fra den kalde krigen

Dypt inne i Rold Skov i Nordjylland, 200 fot under overflaten, ligger en av Danmarks best bevarte hemmeligheter. Den kalde krigsbunkeren REGAN Vest, bygget på 1960-tallet. I 2022 vil det åpne for publikum, som et museum, designet for å formidle historiene om sin tid. Den atomsikre bunkeren ble bygget for å beskytte den danske regjeringen og kongefamilien i tilfelle en tredje verdenskrig skulle finne sted. Bunkeren skal åpnes for publikum for første gang i 2022. Anlegget er en del av et nytt museum med ulike utstillinger både over og under bakken.

Fårup Sommerland starter sesongen med ny attraksjon – Fønix

Med høyde på 40 meter, en lengde på 905 meter og en toppfart på 95 kilometer i timen blir dette den lengste og raskeste berg-og-dal-banen i Danmark. I tillegg til verdens første «stall loop»-element, som lar berg-og-dal-bane-entusiaster oppleve 2,5 sekunders vektløshet, har Fønix også mest «airtime» (en kombinasjon av 9,2 sekunder med vektløshet og negative g-krefter) av alle berg-og-dal-baner i Skandinavia.

Nytt museum forteller utrolige historier om flyktningene i Danmark

Fra 1945-49 huset Oksbøl i Sønderjylland den største flyktningleiren i Danmark. FLUGT Dansk Flyktningmuseum, som åpner våren 2022, vil dykke ned i de utrolige og tankevekkende historiene og livene til flyktningene. De anerkjente danske arkitektene Bjarke Ingels Group, BIG, står bak ombyggingen av bygningen, som tidligere huset tyske flyktninger etter andre verdenskrig. Museet forteller historier fra de tyske flyktningene i 1945, samt de vietnamesiske, bosniske og syriske flyktningene som har kommet til Danmark de siste årene.

Nytt besøkssenter om masseutryddelse av dinosaurer

På sørøstkysten av Sjælland ligger klippene ved Stevns Klint. Dette naturfenomenet, dannet av kritt og kalkstein, står på UNESCOs verdensarvliste og i 2022 åpner et nytt besøkssenter. Denne interaktive utstillingen, forteller historien om masseutryddelsen av dinosaurer for 66 millioner år siden. Besøkende kan også søke etter fossiler på egenhånd på den 17 kilometer lange stranden nederst på stupet.

Gjenåpning av Designmuseum Danmark

GJENÅPNING: Design Museum Danmark FOTO: Christian Høyer

Etter en omfattende restaurering av den historiske museumsbygningen vil Designmuseum Danmark i København feire gjenåpningen i juni 2022. Museets faste utstilling inkluderer gjenstander av kjente danske designere fra ulike tidsepoker, som Arne Jacobsen, Poul Henningsen, Kaare Klint og Jacob Jensen, samt en stor samling av historiske europeiske og asiatiske verk. Høydepunkter inkluderer de ikoniske stolene Svanen og Egget – av Arne Jacobsen. Museet opprettholder også møbelindeksen, grunnlagt av Marilyn Arnold Palley og Reese Palley, en digital samling med informasjon og bilder av over 10 000 danske møbler fra det 20. og 21. århundre. En annen kolleksjon inkluderer danske og internasjonale tekstiler og klær. For de som vil fordype seg enda mer: Huser museet det største offentlig tilgjengelige spesialbiblioteket for design og brukskunst i Skandinavia.

Dinosaurland nytt temaområde i Djurs Sommerland

Djurs Sommerland øst på Jylland åpner 30. april med det nye temaområdet – Dinosaurland. 25 dinosaurer i naturlig størrelse er spredt over hele skogen. Opplev de tre nye attraksjonene, inkludert den 400 m lange familieberg-og-dal-banen T-Rex Family Coaster. Barn kan til og med prøve seg som arkeolog og grave etter dinosaurben på området.

Overnatt med tigerne

Knuthenborg Safaripark er Nord-Europas største safaripark med over tusen dyr som representerer omtrent 32 forskjellige arter. Fra våren 2022 vil parken tilby gjestene en spennende mulighet til å overnatte i Camp Zov Tigra, som ligger i Europas største tigerskog. Med bare et vindu mellom deg og tigerne vil du få unik innsikt i hvordan disse vakre rovdyrene lever på deres naturlige premisser, noe som fremhever det sterke fokuset Tiger Forest har på dyrevelferd. Knuthenborg Camp tilbyr ulike safari-opphold, så hvis du heller foretrekker å våkne opp til pensjonerte sirkuselefanter, aper, sjiraffer og andre safaridyr, er dette stedet for deg. Glampingteltene og hyttene kan bestilles på deres hjemmeside.

NYHET: Sov med tigerne i Knuthenborg Safaripark FOTO: Knutenborg Safaripark

Musikk-festivalene returnerer

2022 forventes å være året hvor festivalene gjør comeback for fult. Aarhus ønsker å hylle musikken og kulturen etter pandemien og har utnevnt byen til musikkens by 2022. Det store musikkåret skal sparkes i gang 26. mars med en stor åpningskonsert. Man kan ellers glede seg til NorthSide 2-4 juni en vegansk musikk festival som setter bærekraft høyt, samt SPOT festival 6-7 mai som sprer musikkglede på byens mange musikkscener.

I hovedstaden vil man kunne oppleve soloppgang og solnedgang på tidenes første O/Day Fest, 11.-13. august 2022. I tre dager vil 15.000 mennesker få muligheten til å slippe seg løs til elektronisk musikk, oppleve en fantastisk gastronomisk scene og unike kunstinstallasjoner. O finner sted på yrende Refshaleøen, et tidligere industriområde, nå en hip kulturell hub, med restauranter, barer, rekreasjonsområder, gallerier og kunstmuseer. Det forventes også at 2022 blir året hvor de kjente kjære festivalene, som Roskilde Festival og Heartland Festival endelig returnerer.

Express 5 skal gi raskere og grønnere tilgang til Bornholm

Den største høyhastighetsfergen i verden, Express 5, vil frakte besøkende til den danske øya Bornholm fra slutten av 2022. Den nye fergen, med en kapasitet på 1610 passasjerer, er bygget med topp moderne teknologi, og med en miljøvennlig tankegang. På Bornholm bør du vurdere å bo i den nye karbonnegative fløyen ved Green Solution House som åpnet i 2021. Kåret av “The Guardian” til en av de 10 mest miljøvennlige hoteller i Europa.

ENIGMA – Kommunikasjonsmuseet åpner i København

ENIGMA er et nytt, interaktivt museum for kommunikasjon som åpner i bydelen Østerbro i København sensommeren 2022. Museet er vokst frem fra det tidligere Post- og telegrafmuseet, som ble nedlagt i 2015. Det nye museet forteller historier fra temaer som overvåking, digital kommunikasjon og falske nyheter. I de fire åpningsutstillingene fokuserer en del på aspektet kommunikasjon i krisetider en annen utforsker innovasjon og kreativitet basert på kommunikasjon. “Arcade-samlingen” viser digitale spill og en virkelig arkade. Barneområdet er en lekeplass for de yngste, med forskjellige digitale skjermer å oppdage.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *