Årets høyeste strømpriser i dag i Tønsberg

17. juni, 2024

11:28

Ingen kommentar

Etter en helg hvor strømprisene stort sett har vært 0 øre/kWh er det skikkelig blåmandag i dag. Den dyreste timen i dag koster 271 øre/kWh.

Det skjer mellom klokken 21:00 og 22:00 viser tall fra nettsiden www.strompriser.no. Forrige gang prisen var så høy var 1.des i fjor. Prisen var aldri så høy sommeren 2023. Med strømstøtte koster den dyreste timen 105 øre/kWh.

Bør jeg dusje?

Strømstøtten tar bort pristopppene. Å dusje er noe av det som tar mest av strømforbruket i en husholdning. Vi kan se på regnestykke uten strømstøtte: Hvis dere er tre stk som dusjer 10 minutt hver går det cirka 450 liter vann og 15kW. Det tar cirka fem timer for varmtvannstanken å varme opp igjen vannet. Skjer dette i de fem billigste timene i stedet for de fem dyreste timene sparer du 23 kroner. I løpet av en måned utgjør dette 644 kroner. Med strømstøtte sparer man 6 kroner i løpet av en dag og 168 kroner i løpet av en måned. Nyere varmtvannstanker har funksjonalitet for å automatisk varme når prisene er lavest.

Hva med lading av elbil?

Med strømstøtte ser det slik ut: Ved å lade bilen i de fem billigste timene i stedet for de fem dyreste timene, kan du spare 8 kroner. Ikke så mye på en enkelt dag men i løpet av en måned med slik differanse blir det 224 kroner.

Billigere strøm enn i fjor

Snittprisen for hele dagen blir 110 øre/kWh. Dette er 1% lavere enn samme dag i fjor. Strømprisen hittil denne måneden er 59 øre/kWh, dette er 46% lavere enn samme periode i fjor. Gjennomsnittlig strømpris hittil i år er 80 øre/kWh, dette er 40% lavere enn samme periode i fjor.

Rekordpriser

Den høyeste strømprisen noensinne i Tønsberg var 10.2 kr/kWh, dette skjedde den 29.08.2022. Den laveste strømprisen noensinne var -0.9 kr/kWh, dette skjedde den 16.07.2023. Hittil i år har det vært 118 timer med priser på 0 øre/kWh eller lavere.

Hvorfor er strømmen plutselig så dyr?

Prisene i Norge blir påvirket av strømprisene i Europa og i dag er prisene der høye sier Alf-Henning Drage i Strompriser.no. Det er også store forskjeller på strømprisen i Norge. På Østlandet er snittprisen i dag 78 øre/kWh og med en pristopp på 193 øre/kWh. Det er sjeldent at differansen er så stor mellom Sørlandet og Østlandet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.