DOKUMENTAR: I kveld blir det arrangert en meget spesiell filmfremvisning på Vallø. Dokumentarfilmen «VALLØ 1945 - det siste bombeangrepet», skal vises der hvor bomberegnet fant sted for 76 år siden, forteller filmskaper Erik Jacobsen. FOTO: PRIVAT

Arrangerer utekino på Vallø

19. august, 2021

06:10

Ingen kommentar

I går kveld ble det første visning av en meget spesiell film på Vallø. Den nye og anerkjente dokumentarfilmen «VALLØ 1945 – det siste bombeangrepet», skal vises der hvor bomberegnet fant sted for litt over 76 år siden.

ESPEN JØRGENSEN tekst

– Dette er stort for oss, sier Erik Jacobsen, journalist, forfatter og filmskaper.
Også 19. og 20. august blir det visning.

På raffineri-området

– Takket være stor velvillighet fra ESSO og økonomisk hjelp fra flere lokale bidragsytere har det latt seg gjøre å få til noe helt unikt og historisk på Vallø. På samme tidspunkt på døgnet som bombeflyene kom i 1945 – (det skjedde riktignok 25. april) – skal vi vise dokumentaren «VALLØ 1945 – det siste bombeangrepet» akkurat der angrepet skjedde – ute på det tidligere raffineri-området, som i dag er et månelandskap, sier Jacobsen.

MÅNELANDSKAP: Dokumentaren «VALLØ 1945 – det siste bombeangrepet» vises akkurat der angrepet skjedde – ute på det tidligere raffineri-området, som i dag er et månelandskap. Arrangørene er Daniel Larsen (Tønsberg Lyd og Lys AS) og Erik Jacobsen (dokumentarfilmskaper).

Ifølge Jacobsen vil det garantert bli en helt spesiell opplevelse å få servert den sterke historien på samme tidspunkt som de over 100 bombeflyene kom inn over halvøya.

– Mørket har da senket seg og publikum sitter der hvor over 300 tonn bomber ble sluppet, sier han engasjert.

Setter opp ekstraforestilling

Arrangørene er Erik Jacobsen (dokumentarfilmskaper) og Daniel Larsen (Tønsberg Lyd og Lys AS).

– Vi er begge vokst opp i nærheten av Vallø og har fått historien inn med «morsmelka». Å få arrangert noe slikt er derfor stort for oss. Det er plass til kun 100 personer per kveld. Stoler settes ut på forhånd, sier Jacobsen.

Forestillingene går av stabelen 18. og 19. august, men grunnet stor pågang blir det satt opp en ekstraforestilling 20. august. Alle forestillingene skjer klokken 22 på kvelden. Det skulle ligge an til en unik opplevelse for folk som er interesserte i lokalhistorie.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.