Bane NOR Eiendom sikrer seg kremtomt i Sandefjord

7. mars, 2022

09:59

Ingen kommentar

BILDET: Tomten Bane NOR Eiendom har sikret seg ligger sentralt plassert i Sandefjord.

Ny togstasjon er under planlegging. Flytting av jernbanen og dagens stasjon vil åpne opp for et bærekraftig og spennende knutepunkt. Nå har Bane NOR Eiendom sikret seg en strategisk plassert tomt.

Nybyen har allerede forandret seg mye, men mye gjenstår før området står ferdig. Nylig ble Jotuns eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord lagt ut for salg, og med mange interessenter på listen. Bane NOR Eiendom vant budkampen og betaler kr. 26.000.000,- for eiendommen. Overtakelse vil være 1. mai.

Jotuns avdeling Nybyen har vært brukt til kontorer, lager og laboratorium. Eiendommen ligger sentralt ved Sandefjord togstasjon og rutebilstasjon og består av flere bygg. Til sammen inneholder byggene litt under 12.000 m2. Tomtegrunnen er festet og er samlet på nærmere 10.000 m2. Arealene er en del av et større område som er egnet for transformasjon fra dagens bruk og over til bolig og næring.

Prosjektsjef Svein Olav Ellingsen sier: «Dette er en eiendom som passet godt inn i våre planer for knutepunktutvikling i Sandefjord. Vi gleder oss til å lage forslag til planer i tett samarbeid med kommunen, for å gjøre Nybyen til et enda mer bærekraftig og attraktivt område.»

Ved å se på store områder samlet er det enda lettere å få til bærekraftig byutvkiling, som er akkurat det Bane NOR Eiendom er ledende på her i landet. Ved å bygge gode kollektivknutepunkt der du har det meste innen gangavstand, inkludert togstasjon, bruker folk bilen mindre og toget mer.

Bane NOR Eiendom har tidligere blitt omtalt av ordføreren i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, som «framoverlente» og som en ønsket samarbeidspartner innen byutvikling. Bane NOR Eiendom har god erfaring med tilsvarende samarbeid andre steder i Norge, blant annet i Moss.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *