Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne

– Banksparing begynner for alvor å lønne seg

22. september, 2022

13:22

Ingen kommentar

Norges Bank offentliggjorde nylig at styringsrenten settes opp fra 1,75 – 2,25 prosent. Lunar svarer umiddelbart med å øke innskuddsrentene fra 2,25 til 2,50 prosent – på brukskonto. Banksparing begynner for alvor å lønne seg, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

-Bankkontoen er på full fart tilbake som et lønnsomt sted å plassere pengene. I mange banker er du sikret over to prosent rente på sparepengene. Etter en lang periode med rekordlave innskuddsrenter har banksparing dukket opp som en god og forutsigbar måte å få pengene til å vokse. Når i tillegg aksjemarkedene skjelver tror jeg flere vurdere å la pengene stå trygt i banken fremover, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.Flest kvinner

Blir enda mer lønnsomt

Selv om gjennomsnittlig innskuddsrente i norske banker lå på lave 0,57 prosent i andre kvartal i år, har flere banker i det siste økt innskuddsrentene betydelig etter at Norges Bank økte styringsrenten i august. Eilin Schjetne spår at banksparing blir enda mer lønnsomt fremover.

– Etter forrige rentemøte virket det som bankene våknet. Etter en lengre periode hvor innskuddsmarginene i bankene bare har økt, ser vi nå tegn på at dette endrer seg. Det er gode nyheter for forbrukerne, men samtidig vil jeg oppfordre alle til å sette seg inn i hva slags innskuddsrenter man har i dag. Det er mange som fortsatt har under 1 prosent, sier Schjetne.

Kundene ønsker initiativ fra banken

Ifølge en YouGov-undersøkelse på vegne av Lunar, oppgir én av tre nordmenn at de ikke kjenner til innskuddsrenten på egne kontoer. Schjetne mener noe av problemet er at bankene ikke har vært flinke nok til informere og gjøre kundene mer bevisst på hvordan de kan få pengene til å vokse.

– Når en av tre ikke kjenner til egne innskuddsrenter, har vi og andre banker åpenbart en kommunikasjonsutfordring. Derfor tar vi aktivt kontakt med nye brukere for å gi dem nyttige råd, blant annet om sparing. Mitt klare råd til norske bankkunder er at de sjekker hvilke innskuddsrenter de har på kontoene sine. De fleste er et par klikk unna bedre renter, sier Schjetne.

Satser på brukskonto

Til forskjell fra andre banker som gir høyeste rente på innskuddskontoer med både uttaksbegrensninger og flere års bindingstid, gir Lunar sin beste rente på en helt ordinær brukskonto. Banken tror tradisjonelle sparekontoer er på vikende front.

– Skal du ha like høy rente i en annen bank, må du som regel binde renten for ett eller flere år. Når alt tilsier at rentene skal ytterligere opp, er det dumt å binde renten og sparepengene over lengre perioder. Folk ønsker friheten og fleksibiliteten til å omplassere pengene dersom det dukker opp gode investeringsmuligheter. Derfor tror jeg tradisjonelle sparekontoer med begrensninger kommer til å tape terreng, avslutter Schjetne.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *