STAMGJESTER: Disse blide og sporty damene er stamgjester på Café Barkåker. De priser både kafeen og familien Arif. Bakerst fra venstre: Brit Laila Freitag og Annlaug Wold. Foran fra venstre: Anne Martea Rudland Larsen og Marit Hansen.

Barkåkers vennlige møteplass

16. mai, 2022

17:59

Ingen kommentar

Barkåker har de siste par årene livnet betraktelig til. Café Barkåker i sentrum er blitt noe av en møteplass for mange. –Dette er det beste stedet i bygda og byen. God og hyggelig service er stikkordet her, sier Brit Laila Freitag og Anne Martea Rudland Larsen, stamkunder.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Café Barkåker er en familiebedrift som familien Arif står bak.

–Vi trives veldig godt her på Barkåker, og vi har fått flere stamkunder og mange hyggelige tilbakemeldinger om maten og servicen, noe vi setter stor pris på. Vi satser på at kafeen i enda større grad skal bli et hyggelig møtested for alle aldersgrupper, forteller Maria Arif, som opprinnelig kommer fra Bulgaria.

FAMILIEBEDRIFT: Her ser vi Goran og i bakgrunnen moren Maria mens de gjør seg klar til å åpne for dagen. Kafeen er åpen hver dag unntatt mandag.

–Skikkelig snadder

Sammen med sin mann Sarbast og sønnene Goran og Miro driver hun kafeen.

– Café Barkåker er en hybrid mellom kafé og restaurant. Vi har foruten nystekte brød med ost og skinke, reker, roast beef og grillet kylling også ulike salater og middagsretter, samt amerikansk og italiensk pizza. Kort sagt, noe for enhver smak, sier hun, samtidig som hun påpeker at man har egen barnemeny og burgermeny, og at de lager sine egne kaker.

Mange bestiller Take Away, og blant bestselgerne finner man pizza og en av husets spesialiteter – Burrito.

–Burritoen de lager er virkelig god, det er skikkelig snadder, sier Arne Osmundsvaag, fornøyd stamkunde.

Stamgjester

Det er tydelig at mange er blitt glad i den hyggelige kafeen. Fire spreke damer som har gått seg tur kommer innom under intervjuet.

–Vi går tur i området den andre og fjerde onsdagen i måneden. Etter turen går vi innom kafeen og koser oss med deilige smørbrød og salater, samt en kaffekopp eller noe annet godt å drikke. Vi tar gjerne en telefon til kafeen når vi begynner å nærme oss, så står alt klart til vi kommer. Dette er en virkelig hyggelig kafé og familien som driver den er serviceinnstilte og hyggelige. Her trives vi, sier Brit Laila Freitag, Anne Martea Rudland Larsen, Annlaug Wold og Marit Hansen.

STOR PÅ PIZZA: Maria Arif driver Cafe Barkåker sammen med familien sin. Her med nystekt pizza.

Populære quizkvelder

Maria Arif forteller at én gang i måneden arrangerer kafeen quizkveld, noe som er veldig populært.

–Da er det fullt hus her, rundt 60 mennesker som har det gøy og som spiser pizza og som gjerne tar seg en øl eller et glass vin. Kafeen er blitt et sted der folk kan møtes på kveldene. Av og til arrangerer vi også bulgarsk aften, noe mange synes er spennende, forteller hun.

Man har også planer om å arrangere kunstkafé.

–Mannen min er kunstner, så det hadde vært moro å få til dette. Flere av bildene hans henger for øvrig på veggene i kafeen, sier hun smilende.

Kafeen har sine egne nettsider og facebook-sider.

–Det er viktig å være tilstede på sosiale medier, slik at folk ser hva vi kan tilby, sier hun.

En rask titt på kafeens facebook-sider avslører at de nesten utelukkende får gode skussmål fra folk. En svenske skriver dette: «Bästa pizzan jag ätit i Norge».

–Slike tilbakemeldinger er moro å få. Det sier oss at vi gjør noe riktig. Vi brenner for å lage god mat, sier hun.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2018.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *