Husk å sjekke at radioen i hjemmeberedskapskassen har DAB+ teknologi.

Beredskapsradioer oppfyller ikke kravene

6. desember, 2022

10:29

Ingen kommentar

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har fått flere henvendelser fra forbrukere som opplyser at det selges såkalte nødradioer eller beredskapsradioer som ikke oppfyller kravene som er satt.

Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap melder til NRK at flere enn tidligere rapporterer at de har hjemmeberedskap i tråd med anbefalingene fra myndighetene. Men dersom du skal kjøpe ny radio til beredskapslageret ditt må du være oppmerksom på en ting.

— En god nødradio har DAB+ teknologi, kan brukes på 230 V og på batteri. Dersom du møter en radioforhandler eller en annonse som sier at en FM-radio er en fullverdig nødradio er dette ikke korrekt.

Det sier avdelingsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, John-Eivind Velure.

Han understreker videre:
— Det er de digitale DAB sendernettene i Norge som gjelder for lytting til riksdekkende radio. Lokale FM nett er kun et tillegg som kan bli brukt i nødstilfelle om øvrige mobil radio og TV-nett er nede.

Nkom har sendt varsel til Forbrukertilsynet og bedt dem vurdere å undersøke salgskommunikasjonen for produkter som selges som beredskapsradio.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *