– Oppgangen i første kvartal var sterkere enn utviklingen i renter og levekostnader skulle tilsi. Utsikter til enda høyere boliglånsrenter de neste månedene gir grunn til å tro at boligprisen skal noe ned fra dagens nivå i løpet av året i år, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL. Foto: Nadia Frantsen

Borettslagsprisene økte 1,8 prosent i første kvartal

5. april, 2023

09:00

Ingen kommentar

Prisen på borettslagsboliger økte 1,8 prosent fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Oppgangen kom etter en nedgang på nær 5 prosent foregående kvartal.

Boligprisene øker normalt fra fjerde til første kvartal som følge av sesongvariasjoner. Veksten på 1,8 prosent er litt lavere enn det som er normalt for årstiden.
Som følge av nedgangen på slutten av fjoråret var borettslagsprisene 2,1 prosent lavere i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Lavere boligpriser fremover

– Oppgangen i første kvartal var sterkere enn utviklingen i renter og levekostnader skulle tilsi. Utsikter til enda høyere boliglånsrenter de neste månedene gir grunn til å tro at boligprisen skal noe ned fra dagens nivå i løpet av året i år. Vi venter at boligprisene vil falle med 3 prosent i 2023 som årsgjennomsnitt, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

Nøkkeltall

  • Gjennomsnittlig totalpris: 3.900.000
  • Endring i totalpris: 1,8 prosent
  • Gjennomsnittlig kjøpesum: 3.472.000
  • Endring i totalpris fra Q1/2022: -2,1 prosent
  • Gjennomsnittlig fellesgjeld: 428.000
  • Andel fellesgjeld av totalpris: 11 prosent
  • 3182 omsatte boliger i utvalget

Les hele prisstatistikken her.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *