Byens platesjappe

Året er 1968 og rocken hadde etablert seg for alvor. Vi skal tilbake til det glade og svingende 60-tallet.

ESPEN JØRGENSEN tekst

Tre fine bilder som viser Tønsberg Musikksenter i 1968, ser vi nærmere på. Vi ser to herrer som muligens diskuterer anvendeligheten til den elektriske gitaren, som høyst sannsynlig er en Gibson (uten at skribenten er noen autoritet på gitarer). Bak disken ser vi også et stort utvalg av trekkspill.

Det andre bildet viser en ung dame som smiler bak disken på platebaren, der det var plass til fem lyttere om gangen. Artig bilde med stilmessig fin disk. Det tredje fotoet viser med all tydelighet at sjappa hadde et godt utvalg av LP-plater – både pop, rock og jazz. The Swinging Sixties herjet i London, men kanskje litt i gamle Tønsberg også, som tross alt tidlig ble kjent med både popmusikk og mote gjennom sjømenn som byen vår hadde flust med. Mange av dem hadde helt sikkert besøkt byer som London og ikke minst havnebyen Liverpool, som fostret John, Paul, Ringo og George.

Det var Tønsberg-fotografen Oddvar Wittek som tok bildene for 53 år siden.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.