NÆRT BUTIKK: Rett bak butikksenteret på Vear skal det bygges 30 leiligheter. Utbygger er Vearsenteret as, og bygget er utformet av Spir Arkitekter as. ILLUSTRASJON: SPIR ARKITEKTER AS

Bygger i tråd med tiden

16. mai, 2022

18:49

Ingen kommentar

Øyvind Johnsen, eier av Olsrød park, fortsetter å bygge leiligheter rundt lokale senter. Nå skal han bygge 30 leiligheter ved butikksenteret på Vear.

ANNE METTE STORVIK tekst

Tomta ligger rett bak butikksenteret på Vear, pluss at det er butikk, legesenter med mer i nabobyggene.

–Myndighetene ønsker boliger i nærsenter (matbutikk og primære servicebehov) fordi dette gir mindre trafikk. Denne boformen har også vist seg populær blant kjøpere som ønsker å bo litt mer lettvint, uten å måtte flytte til et helt nytt nabolag, konstaterer Steinar Andreassen, arkitekt hos Spis Arkitekter.

Godt utnyttet

Totalt inneholder bygget 30 boliger av varierende størrelse. Sett fra veien er bygget i to fulle etasjer pluss en tilbaketrukket tredje etasje. Byggets fasader skal ha en kombinasjon av tre og mur.

Skråningen mot vest er utnyttet til en sokkeletasje, med boliger i den lyse delen og parkering i den mørke delen.

Både stort og smått

I sokkeletasjen er det syv kompakte boliger som er godt egnet som etablererboliger, noe som er en mangel i området. I de øvrige etasjene er det større boliger som varierer i størrelse fra ca 85 kvadratmeter til ca 125 kvadratmeter. Alle leilighetene er universelt utformet og har romslige sør- og vestvendte uteplasser.

Oppgraderer friområde

–På sørsiden av tomta er det regulert et friområde som i dag ligger ganske ubrukt. Det er gjort avtale med kommunen om at dette området skal oppgraderes med beplantning og eller ordnes slik at det blir et mer attraktivt utområde for alle beboerne i området. Dette vil også være en buffer mot boligene som ligger mot sør, forteller Steinar Andreassen.

Tidsplan

–Det er gitt rammetillatelse. Vi har ennå ikke bestemt om vi skal selge en del leiligheter før vi bygger, eller om vi skal bygga først og selge etterpå. Det er heller ikke avgjort hvem som faktisk skal bygge og stå for salget. Men vi regner med at boligene legges ut for salg på vårparten, sier Øyvind Johnsen.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2013.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.