REDSKAPER: Motor- og ryddesager, løvblåser, ljå eller saks er viktige redskaper når arbeidslaget fra Tomsbakken trår til: (F.v) Ole Mathisen, Tomas Häggbom, Olav Frivoll og Jan Ivar Johansen.

De gjør det fint for oss

Her er heltene som er med på å rydde i Færder nasjonalpark. Når de ikke er på jobb, er det sauer som holder orden på buskas.

PER ANNAR HOLM tekst og foto

De starter dagen med felles frokost presis klokken 8, og så reiser de sammen ut for å rydde stier, strender, kulturminner eller kystledhytter.

FROKOST: Arbeidsfolk bør ha en solid frokost. Tomsbakken er en gammel husmannsplass under Jarlsberg hovedgård, og Olav Frivoll serverer gjerne bondeomelett.

Ved 15-tiden er de tilbake – da ryddes utstyret på plass til neste dags innsats.

–Dette er et spesielt trivelig og sosialt tiltak med høy trivsel, men det er viktig å komme seg opp om morgenen og komme i gang, sier fagkonsulent Olav Frivoll i Kirkens bymisjon.

Tomsbakken er et samarbeidsprosjekt med Tønsberg kommune. Andre oppdragsgivere er Færder Nasjonalpark, Oslo Fjorden Friluftsråd og Vestfold Telemark fylkeskommune.

Men der ryddesager eller ljå kommer til kort kan de også sette inn sauer eller geiter for å holde årsvekstene under kontroll:

Tomsbakken jobber også tett sammen med beitedyrskoordinatoren i Færder Nasjonalpark med oppsetting og vedlikehold av sauegjerder.

–Spesielt artig er det når folk gir tilbakemelding om at de setter pris på den jobben vi gjør. Enten det er å male utedoene på øyene eller å pusse opp kystledhytter, så synes det at vi har vært der, sier Jan Ivar Johansen.

red@byavisatonsberg.no

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.