De nominerte til Musikkforleggerprisen 2022 er klare

23. februar, 2022

13:44

Ingen kommentar

I begynnelsen av april, deles Musikkforleggerprisen ut for åttende gang. Prisen hedrer opphavspersoner og deres musikkforlag, og blant de nominerte finner vi alt fra fjorårets mest populære låter til spesialskrevne samtidsverk og aktuell filmmusikk.

Blant årets nominerte finner vi kjente navn som Marie Ulven (girl in red), Chris Holsten, Aurora Aksnes (AURORA) og Alan Walker, side om side med nykommere som Hagle og Synne Vo.

Disse representeres av musikkforlagene Universal Music Publishing UK, Warner Chappell Music Norway, Budde Music Scandinavia, Sony Music Publishing Scandinavia og Arctic Rights Management/BMG Rights Management.

Prisene som deles ut er Årets verk, Årets gjennombrudd, Årets opphaver og Årets synkronisering. Alle prisene deles ut i både i kategorien Populærmusikk og Klassisk/ Samtidsmusikk. I tillegg deles det ut priser til Årets mest spilte låt og Årets ærespris.

Listen over de nominerte finner du her!

-Også i år har det vært et høyt nivå på påmeldte bidrag til Musikkforleggerprisen, og en tøff oppgave for oss i juryen å enes om hvem som skal nomineres. Til tross for at musikklivet har to utfordrende år i bakspeilet er det ingenting å si på kreativiteten og skaperkraften blant låtskriverne og produsentene her til lands, sier Tord Litleskare, jurymedlem i Popkategoriene.

I kategoriene for Klassisk/Samtidsmusikk, finner vi komponister som har markert seg i og utenfor Norge med imponerende utgivelser og bestillingsverk i 2021 – deriblant Knut Vaage (Norsk Musikforlag) og Maja S.K. Ratkje (Edition Wilhelm Hansen).

Hedrer opphaverene

-Hvert år skapes det veldig mye god musikk av norske låtskrivere, tekstforfattere og komponister. Til tross for at vi har vært gjennom et vanskelig år så ser vi at det har blitt skrevet, spilt inn og fremført enormt mye bra musikk! Listen over årets nominerte viser dette til fulle, sier Ingrid Ytre-Arne, prosjektleder for Musikkforleggerprisen.

Musikkforleggerprisen har som formål å sette fokus på de som skaper musikken. Den er til for å hedre komponistene, låtskriverne og produsentene, samt deres musikkforlag

-Musikkforleggerprisen er en viktig pris som hedrer og løfter frem skaperne av ny, norsk musikk, og for musikkforlagene som står bak. De nominerte i samtlige kategorier har skrevet musikk av ypperste kvalitet innenfor mange ulike genre. At mye av musikken også har gjort seg sterkt bemerket utenfor landets grenser er med på å understreke dette, sier Thomas Wettergreen, styreleder i Musikkforleggerprisen.

Viktig og unik pris

Musikkforleggerprisen deler også ut prisen for Årets synkronisering, som er den eneste i sitt slag her til lands. Blant de nominerte i denne kategorien i år er anerkjente norske komponister/låtskrivere som Nils Petter Molvær (Arctic Rights Management/BMG Rights Management Scandinavia), Sløtface (Propeller Recordings), Fay Wildhagen (Budde Music Scandinavia) og Kristoffer Lo (GILT), som har laget lydspor til både internasjonale- og norske film og tv-produksjoner.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *