Den nye tiden – en digresjon

27. juli, 2023

11:56

Ingen kommentar

Tekst og illustrasjon: Ragnvald Larsen, Ødekjæretgutt

Jeg sitter og ser isen legge seg på tjenna   –

frostrøyken som deler den ut.

Rimen på rognebærene,

nypene, hvitskjeggete og innbydende til vinlaging.

Beveren som sanker orekvister til vinterforråd   –

bryter gjennom den nye isskorpa   –

sliter og drar på de store kvistene.

Svartspetta som banker på den råtne furua

hvor den hører stokkmauren der inne,

Som  gjør seg klar til vinterdvale.

Dompappene som er kommet for å spise tørkede bær    –

sitter som små røde fakler i trærne

og virkelig pynter opp rundt tjenna.

Det er fortsatt blåbær igjen  –  de vil svarttrosten ha.

En orrhøne er også borte og plukker i blåbærlyngen.

 

Hvert eneste levende vesen på denne jorden er kompostmaskiner.

Maten går inn i munnen, ut av tarmen, for så å bli næring for jorden.

Eller naturen selv som brytes ned og dør, omdannes til kompost – jord.

I jorden jobber det dyr dag og natt.

Dette blir liv til de ny-ankomne dyr, planter og trær.

Dette har foregått i millioner av år.  Homo sapiens, derimot, ” det tenkende menneske, ”

har vært her på jorden i 50 tusen år.

 

Ja, det er en ny tid  nå, hvor noen  ønsker å elektrifisere,

fjerne komposten som jorden lever av, CO2 og Karbon.,

skape plastskoger  –  tømme jorden for mineraler,

kutte ned trær og lage asfaltløkker og plasser. Alt til egen vinning.

Rovdriften på jorden har begynt, og blitt politikk for å opprettholde produksjonen. Som allerede er for stor. Og å slakte ned ‘urinnvånere’ (storfe) som et slags blods-offer.

Det er den økonomiske vekstmodellen vi må stoppe!

Å skape politisk vinning ved å hevde sannheter som ikke finnes,

slik det gjøres i religionene.  Her er psykologien meget primitiv.

På den  andre siden vil sjølberging, det å gi tilbake det som tas ut av jorden.

Plante trær, flere beitende dyr som rydder for ny vekst.

Alt levende må gå foran menneskelige interesser.

De var nemlig her først – dyrene på jorden.

Det er på tide at vi integrer oss med den jorden vi betrår.

passer på havene, der det kapitalistiske rovfisket er verre en noen sinne.

Hvor hadde vi vært hvis ikke isen hadde smeltet?

The new age

Det høres banalt ut, fordi det er for nytt: ”Age of Aqvarius.”  Men på 60-70 tallet var det store konserter/festivaler som samlet unge for å feire det nye stjernetegnet; gikk fra Fiskene og inn i Vannmannens tidsalder.  The new age.

Vi må gå inn og forene oss med jorden,  for å skape (dyrke) den maten vi trenger der hvor vi bor.
Men få forstår at vi tilhører et univers og solen og må forholde oss etter det. Mennesket styrer ingenting, men er i ferd med å forstyrre den vestlige verden med disse nye påbudene som kun premierer kapitalen (i naturåndens navn). Vi trenger ikke noe, men vi skaper det for økonomisk vinning. Mefisto hos Goethe – som får deg til å tro på fremskrittet, en idé du selv har skapt. Din idé var ikke der før du kom.

Den nye tid ? Vannmannens tidsalder.

Jorden har sin omløpstid rundt solen, som tar 12 måneder. Solen har også sin omløpstid rundt i sodiaken, som tar 25.200 år, og er nå i Aqvarius, som er det tegn som måles ved vårjevndøgn. Noe som vil vedvare i 2.100 år.

Slik de tolv sodiakale tegnene er for jorden, som jorden passerer  på sin veg rundt solen.

Dette finnes ikke, men er en rettledning til forståelse av hva Jorden betyr i forhold til Solen.

De astrologiske bildene er på draperiet (sodiaken) hvor dette utfolder seg – alt etter sirkelen eller pi. For 5.500 år siden ble dette brukt til navigering. Grekerne satte ord og bilder på dette. Værens stjernebilde er 0 grader øst eller vårjevndøgn, 21 grader i mars måned, hvor væren begynner – i forhold til sodiaken. Hvilket navn du setter på det er uinteressant. På kirkemøtet i Nikea fikk de påsken inn her. Derfor vet vi dette. Men å forstå det, er en annen sak.

Altså; det finne tre vibrasjoner som kommer utenfra til jorden som ligger i dette Aksiomet ”Aquarius .” Herskende planeter er Uranus sammen med Saturn, Vannmannen for å si det enkelt. Den ene delen vil  forbruke jorden, slik vi kjenner det hos Goethes Mefisto og Faust.  Saturn-delen vil være en del av jorden og virker konsoliderende.

Uranus

Det er planeten Uranus som er den styrende vibrasjon – den er trans-Saturnsk, og utenfor 4de dimensjon som Saturn er  hersker over. Planeten Uranus, og symbolet H er oppkalt etter William Herschel som oppdaget den i 1781. Revolusjonen 1789 settes i forbindelse med oppdagelsen.

Men leser du om Herschel, vil du forstå noe  av det som skjer i dag. Men ikke glem at du lever i en liten begrenset del av verden.

” Den intelligente er ikke den som først teller til 100, men bruker den tiden en trenger. Denne planetens vibrasjoner er satt i forbindelse med høyere intelligens, kommunikasjon, lyd, visuelle bilder. I sin ytterste konsekvens blir det; clairvoyans, telepati og høyere kjærlighet. Men primitive mennesker skaper primitive premisser. Så å tilpasse seg de høyere energier vil ta tid. Frihet, som er Uranus’ høyeste vibrasjon vil bli møtt med primitive metoder. Som plastikkturbiner, sløsing med energi og kunstig mat osv. Og at dårlige ideer blir legalisert og proklamert som sanne.

Saturn

Den andre planeten, som sender sine vibrasjoner er Saturn, den som vokter jorden og den 4de  dimensjon.

Men Saturn, som sagt, kan endre på det med sin konsolidering og tilpasning til jorden som vi jo lever på og av. Dens vibrasjoner er konsoliderende og moraliserende.. Dette er esoterikk og finnes ikke før du forstår det.

Men disse planetene vil sende sine vibrasjoner sammen med Aquarius’ stråling som ligger 300  grader øst i den universelle sirkelen, hvor Væren er 0 grader øst. Fiskenes tegn 330 grader og så videre…

Men vi snakker om to baner her, en for jorden og en for solen. Jordens astrologiske bilde forandrer seg hver måned – mens solen forandrer seg hvert 2.100 år. Og det avgjøres av vårjevndøgnet hvor solen kommer i sin bane i sodiaken. I dette tilfelle er det Vannmannen, vannbæreren; den som gir vann til jorden og er et menneske. Det forrige tegn var altså Fiskene, hvor sjel og legeme ikke fikk kontakt. Symbolet på det er to fisker som svømmer hver sin vei. Eller Yin/Yang, Tristan og Isolde eller Romeo og Julie for å nevne noen. Disse bildene er forsøk på fortelle om hvordan vibrasjonene ble tolket intellektuelt etter hvert. I begynnelsen brukte maktinnehaverne det religiøse budskapet til å undertrykke folket. Og true med et Paradis og et Helvete.

De som ikke hører lydene og støyen i dag, eller følger med på kommunikasjons- og bilindustriens satsninger på elektrisitet må være blinde og døve. Det finnes ingen opposisjon – den  er kriminalisert!

Og noen konsekvensanalyser finnes ikke.

Her er det tut og kjør.

De nye, primitive metodene de senere årene, er å kriminalisere sine politiske motstandere.

Og det nye maktbildet med angst-diktatur som følger opp med angstjournalistikk. Det er å bruke djevelen (mefisto), slik religionene bruker den til å kapre velgere (tilhengere). Det er Saturns primitive egenskaper. Å være god politiker er å akseptere sine motstanderes mangfold og lære av det, det er Saturns gode egenskaper. Dette blir forent med høyere intelligens, som Uranus representerer, noe det kommer til å gjøre, men det er langt frem..

Da snakker vi FRIHET under ansvar hvor all egoisme og egengevinst er historie. En gang i historisk tid var hele det vestlige himmelhvelv tilegnet skipet Arkadia og menneskene var argonauter (navigerings-lærlinger) på skipet.

Fantasier, sier du, ja, det er det.

Dette er noen solur fra senmiddelaldren som henger på kirkeveggene her i Provence.

Det til høyre henger her hos meg.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *