OPPGITT: Flintspillerne henter ballen ut av mål etter det tredje baklengsmålet mot Ullern søndag formiddag. Foto: Bendik Berntsen

Det ble en kjedelig dag på jobben for Tønsberg-klubbene

15. april, 2024

16:11

Ingen kommentar

Verken Flint eller FK Eik Tønsberg kunne juble for sesongens første trepoenger.

Tekst og foto: Bendik Berntsen

– Tre kamper på en uke er altfor mye, mener Flint-treneren Shaun Constable.

Det var likevel et tilnærmet toppet lag som stilte til Flints første hjemmekamp for sesongen.  Midtstopperen Anders Røkaas og kapteinen Adrian Krysian var ikke med den forrige kampen mot FK Eik Tønsberg – kampen som ble en maktdemonstrasjon fra Eik-laget, attpåtil med hele 6-0. De var imidlertid klare fra start i går. De to andre midtstopperene Constable gjerne skulle hatt med fra start var kjempen Tristan Brendsrød og tryggheten selv, Mons Solberg. De var nesten klare mot Ullern i går, og kom inn i henholdsvis 46. og 75. minutt.

Tre baklengsmål før pause er det omtrent bare Liverpool som klarer å snu, og det bør være i Istanbul, helst i 2005. Men Flint klarte det nesten. To mål fra Mohamed Srour og Mads Jensen i henholdsvis 53. og 71. minutt gav håp om mirakelet. Det ble imidlertid bare med “nesten”, og da dommer Marius Hansen blåste i fløyta for siste gang stod det 2-3 på tavla på Flint Esso Arena.

Og med det står Flint med det éne poenget de fikk mot Sarpsborg 08s rekrutter i den første runden for syv dager siden.

Straffe i siste minutt

FK Eik Tønsberg har i motsetning til lillebror fra Løvveid fått en bedre start i ny og høyere liga. Mange mener de allerede har vist seg verdig i PostNord-ligaen. Det ble ett mål til begge lag i den første hjemmekampen mot fjorårets Obos-lag: Hødd. Men det var de kontroversielle dommeravgjørelsene i fordel Hødd som ble husket fra oppgjøret.

Etter den reale oppvisningen av divisjonsforskjellen mot Flint, var det Notodden borte som stod på agendaen i går. Den andre runden endte målløst på tross av at dommer Javi Mertens dømte straffe til FK Eik Tønsberg på overtid. Storskåreren som både skårte og bommet på straffe mot Flint, Julius Myrbakk, hadde da blitt byttet ut. Det var veteranen Stian Semb Aasmundsen (34) som skulle få gå de nervøse skrittene mot ellevemeters-merket. Mye stod på spill – både poengmessig i ligaen, og personlig. Det var nemlig fjorårets FK Eik Tønsberg-keeper Tobias Midtlyng (27) som stod på streken for Notodden. Og som i et godt skrevet manus, reddet den tidligere FK Eik Tønsberg-kapteinen.

– At Tobias redder straffe er ingen overraskelse. Han ser bedre ut enn noen gang, forteller den nåværende FK Eik Tønsberg-kaptein Anders Nygaard, som storspilte i Notodden. Han legger ikke skjul på nedturen:

– Det var kjipe greier. Det var en krigekamp der vi hadde de fleste sjansene.

Men det ble ingen uttelling, og dermed står det lovende Tønsberg-laget som ubeseiret med to av to uavgjort i starten av PostNord-ligaen.

Tre utmerkelser

Den tidligere FK Eik Tønsberg keeperkapteinen, Tobias Midtlyng, gjorde som skrevet i stjernene da han reddet straffen mot gamleklubben i siste minutt. 27-åringen blir derfor naturligvis én av utmerkelsene.

Marius Rygel løper mye, og kampen mot Notodden var intet unntak. En strålende innsats belønnes med utmerkelse. 

Thomas Nygaard spilte godt i dag. Han var én av de farligste på Tønsberg-laget, da han startet på spiss-posisjon til en forandring. 

Tredje runde

– Nå ser vi fram til en uke med trening før det smeller på Gressbanen på mandag mot Viking 2 og årets første seier skal sikres før Fredrikstad kommer på besøk i den andre runden av NM, smeller det fra kapteinen.

TOMMEL OPP: FK Eik Tønsberg-kapteinen Anders Nygaard (29) ser fortsatt positivt på fremtiden, på tross av at årets første ligaseier har måttet vente. Foto: FK Eik Tønsberg

Om FK Eik Tønsberg fortsetter det gode spillet er det nok bare et tidsspørsmål før poengene renner inn.

Flint vil også håpe at alle gode ting er tre, og årets første tre poeng borte mot Skeid 2 i den neste kampen. Dette vil komme godt med i jakten på Constables første delmål om de 22 poengene han regner med å trenge for å bli i ligaen. Deretter viser briten tiltro til Flint-laget og er klar om hva han ønsker:

– “Top of the league”.


Lørdag 20. april: Skeid 2 – Flint kl 14:00 på Nordre Åsen Kunstgressbane.

Mandag 22. april: FK Eik Tønsberg – Viking 2 kl. 18:00 på Tønsberg Gressbane.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *