HOVEDROLLER: Kajsa Grading (t. h.) og Isabella Danielsen Bratteli har hovedrollene som Turte og Tvilling i årets juleforestilling: Jul i Blåfjell

Det blir blått i Oseberg Kulturhus til jul

26. august, 2021

04:09

Ingen kommentar

I midten av desember er det duket for premieren på Jul i Blåfjell fremført av Tønsberg Amatørteater. Spenningen er stor blant de unge og eldre etter lang tid uten forestilling på grunn av koronaen.

TEKST OG FOTO Vilde Sundet

–Her på Amatørteateret i Tønsberg har vi mellom 70-80 skuespillere i alderen 3,5 år til 75 år, forteller Lars Løvvold (31).
–Og vi kan vel si at vi gleder oss masse til å sette i gang nå. Koronaen gjorde at vi for første gang måtte avlyse forestillingen vår i 2020. Fremover nå vil vi jo så å si bo her, siden vi øver tre til fem ganger i uken i perioden fra august til desember. Denne gangen har vi også hatt flere skype-møter med manusforfatteren av Jul i Blåfjell, Gudny Ingebjørg Hagen. Vi skal ha rundt syv-åtte forestillinger totalt, og til og med generalprøven pleier å være full.

SMÅ SKUESPILLERE: Bak f. v.: Isabella Danielsen, Ida-Sofie Rønning Nord, Louise M. Holmene, Isabelle Hassum Larsen, Aron Lund Sandal, Mathilde Raunedokken, Ada Heide Arilsen, Vilde Gjersøe Rasmussen, Mikkel Harding Larsen, Ludvig Johansen, Maja Grading og Kajsa Grading. Foran f. v.: Håkon Raunedokken, William D. Kihlstrand, Olivia Drtina, Marte Aukland, Sol-Emely Rudidalen, Theodor E. Steinnes, Edvard Johansen og Irene Lund Sandal.

Viktig hverdag

–Vi utgjør en viktig hverdag for de store og små, for det er jo mange barn som ikke ønsker å gå på fotball, håndball og slike ting, forteller Lars.
–Da er jo teater en kjempefin løsning for barn. Det er jo mye fysisk aktivitet her, vi danser og turner. Nå har vi også leid inn en profesjonell koreograf som skal hjelpe oss med stykket. Samtidig får de mye øving på det å ta ting litt på sparket, være mer utadvendt og kanskje presse grensene sine litt utenfor komforsonen.

Dugnad

–Vi er heldige, forteller Lars.
–Vi har en god medlemsbase, og foreldre, besteforeldre og tanter er gjerne med å lage kostymene våre. Vi er rett og slett et ja-teater, og det må det være, ellers hadde vi jo ikke fått ting gjort. Dessuten har vi ordføreren i Tønsberg med på laget, Anne Rygh Pedersen, som skal være med å strikke blånisseluer. Vi valgte å handle garnet lokalt så vi har handlet inn rundt 800 nøster her i Tønsberg

Turte og Tvilling

Kajsa Grading (15) har fått hovedrollen som Tvilling.
–Jeg gleder meg veldig til å måtte snakke baklengs under hele stykket. Tvilling ble født med beina først og for ham foregår alt baklengs, forteller Kajsa.
–Jeg gleder meg til å endelig spille teater foran et publikum igjen. Jeg har drevet med dette siden jeg gikk i 1. klasse, så det er en stor del av livet mitt. Jeg har lyst til å fortsette med skuespill i mange år fremover.

HOVEDROLLER: Kajsa Grading (t. h.) og Isabella Danielsen Bratteli har hovedrollene som Turte og Tvilling i årets juleforestilling: Jul i Blåfjell

Isabella Danielsen Bratteli (14) har fått hovedrollen som Turte.
–Jeg skal prate veldig mye i denne forestillingen, synge en sang alene skal jeg også, forteller Isabella.
–Jeg gleder meg veldig til å se publikum i salen igjen, og jeg håper jo at både store og små kommer med nisseluer. Jeg har drevet med skuespill siden 2. klasse, og har heller ingen plan om å slutte med teater.

Flere forestillinger

–Vi har flere forestillinger i løpet av et år, men bare en familieforestilling, sier Lars.
–Vi har en ungdomsgruppe og en improvisasjons gruppe som foregår resten av året. De har forskjellige forestillinger i løpet av et år, også håper vi veldig på at vi kan få i gang en barnegruppe som også har flere forestillinger.

Til årets juleforestilling blir publikum oppfordret til å ha på seg nisseluer, både blå og røde
vilde@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *