Dette er kvinner bedre på enn menn

8. mars, 2022

08:57

Ingen kommentar

Norske kvinner spiser dobbelt så mye frukt og grønt enn menn. Derfor gratulerer vi kvinnene med kvinnedagen og deres innsats for bedre folkehelse.

Dobbelt så mange norske kvinner i forhold til menn spiser minst 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker, sier analysesjef Tore Angelsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Kvinner er bedre til å spise “grønnere”

En undersøkelse, utført av Kantar på vegne av OFG, viser at kvinner spiser betydelig mer bær, frukt og grønnsaker enn menn. 28 % av kvinnene mot 14 % av mennene spiser Helsedirektoratets anbefalte 5 om dagen og velger oftere frukt og grønt. Dersom det er tilgjengelig, til lunsj, middag og mellommåltider.

Gjennomsnittlig spiser kvinner og menn 3,2 enheter frukt og grønt. Nå som samfunnet har begynt å åpnes igjen, vil frukt og grønt tilgjengeligheten forbedres og utvalgene bli fargerike. Vi går på jobben og spiser igjen i kantinene og får frukt på arbeidsplassen samt besøker gjenåpnede restauranter.

– Pandemien har hatt stor innvirkning på hvor mye frukt, bær og grønnsaker hver av oss spiser. Lite restaurantbesøk og bortfall av kantineordninger, og frukt på arbeidsplassen er noen av årsakene til mindre frukt og grønt konsum i 2020, men trenden har begynt å flate ut. I 2021 så vi en liten oppgang som vi håper vil fortsette, sier leder merkevarebygging Silje Thoresen Tandberg i OFG.

Kvinner mer opptatt av norsk produsert frukt og grønt

Undersøkelsen viser også at kvinner er gjennomgående noe mer opptatt av at frukt og grønt skal være kortreist og produsert i Norge enn mennene, men det er også en liten forskjell i alder. Norsk produserte produkter som bringebær, blomkål, hodekål og løk synes å være foretrukket av den eldre befolkningen, mens de yngre ofte tenker pris.

– Den typiske personen som handler norsk frukt og grønt er en noe godt voksen kvinne utenfor Osloområdet, men dette kan også bero på hvor vi bor i landet. Oslo er spesielt med flere studenter og yngre innflyttere, forklarer Tore Angelsen.

Temaet for den Internasjonale kvinnedagen i 2022 er “likestilling nå, for en bærekraftig morgendag”. Norske produsenter av frukt og grønnsaker har et stort fokus på en bærekraftig produksjon og god kvalitet på produktene.

Disse fruktene er kvinnenes bestevenner

Epler, spinat, kruspersille, kål, jordbær og appelsiner. Disse frukt og grønnsakene inneholder mye vitamin-C og jern. Kvinner trenger oftere mer jern enn menn på grunn av ulik biologi. Jern er et livsviktig næringsstoff som blant annet er nødvendig for transport av oksygen i kroppen. Derfor er det lurt å ha noe kål eller jordbær på lur gjennom dagen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *