IKKE FORNØYD: Det var resultatene 5-, 6-0 Flint-trener Shaun Constable til all pris ville unngå før kampen. Foto: Flint

Divisjonsforskjellen viste seg da FK Eik Tønsberg gjestet Flint Esso Arena

Det ble 90 lange fotballminutter for hjemmefansen da FK Eik Tønsberg møtte opp til lokalderby i første runde av NM.

Tekst: Bendik Berntsen

– Det er et fantastisk rivaloppgjør, påpeker Flint-trener Shaun Constable som torsdag kveld guidet spillerne sine da Flint Esso Arena gjestet storebror FK Eik Tønsberg.

Og det mangler ikke på respekt for laget fra Eik, som inngikk kompromisser for at Flint-spillerne skulle få nok hvile:

– Kjetil og jeg er gode venner, så det var enkelt å kontakte han med forespørselen om de kunne flytte kampen sin mot Notodden, som de gjorde. Rivaliseringen er av den sunne typen, og klubbene jobber veldig godt sammen. Jeg har masse respekt for Kjetil og arbeidet de gjør på Gressbanen.

Constable legger heller ikke skjul på at FK Eik Tønsberg ligger ett hakk foran Flint foreløpig:

– FK Eik Tønsberg er nok i Obos-ligaen innen noen år. Det er planen vår og, men vi er rundt fem år bak dem. De har et bedre lag enn oss.

Kommer dere til å gå defensivt ut da?

– Nei, nei – vi har et fantastisk fellesskap som gjør at spillerne ønsker å gi alt til enhver tid. Det er jeg veldig stolt av, og er noe som gjør at jeg alltid har troen på laget. Vi slo de jo for to år siden, så de er nok litt revansjelystne.

Forrige gang Tønsbergs to største fotballag møttes til dyst, ble det nemlig 2-1 til laget fra Løvveid etter noen spennende ekstraomganger. Flints skåringer kom fra blant annet dagens Adrian Krysian som er kaptein for Flint også denne sesongen.

De to siste kampene har lokalderbyet bydd på en skyhøy temperatur på banen; hele 13 ganger har dommeren vært nødt til å dra opp det gule kortet.

På den første sommerlige vårdagen, var kanskje ikke høy temperatur det som manglet. Dog la det til rette for en real kamp under flomlysene på Flint Esso Arena.

De 22 utvalgte

– Jeg er mektig imponert over hvordan FK Eik Tønsberg spilte mot Hødd (1-1), som har et budsjett på 20 millioner kroner. De er godt trent opp av Kjetil og apparatet hans, og spiller veldig bra sammen – spesielt i overgangsfasen. Men det er ikke min fotballstil, forteller Constable.

– Hva er din fotballstil?

– Jeg vil ha mer underholdning. Når jeg selv var proff var jeg ving og indreløper, så jeg har tatt med meg det offensive inn i trenerjobben. Vanligvis spiller vi derfor 4-3-3, men jeg lærte i Moss at en kan ikke være for sta mot bedre motstand, så da kan det heller bli en 3-5-2-formasjon.

Den forrige kampen var også årets første i Norsk Tipping-ligaen for Flint. Bortekampen mot Sarpsborg 08s rekrutter endte med et godkjent 0-0-resultat på mandag. To hviledager er ofte for lite for spillere. Og da hjelper det ikke at mange av spillerne gav alt i Sarpsborg. Midtbanegeneralen Kristian Rinaldo Pedersen lå til slutt nede med sin andre krampe for dagen – én i hvert bein – og ble til slutt byttet av. Daniel Hersløv og Luis Brendsrød er også slitne etter den korte hvilen.

En annen som også måtte byttes ut av forrige kamp var midtstopperkjempen og lillebroren til Luis, Tristan Brendsrød. Han er ikke med til dagens kamp. Hans midtstopperkompanjonger Anders Røkaas og Mons Solberg må også stå over.

Flint (4-3-3):

Trener: Shaun Constable:

Jeg skulle spille 3-5-2 denne kampen, men siden Tristan og Solberg er ute med skader kunne jeg ikke det. FK Eik Tønsberg har jo to gode spisser som hele tiden jakter mål, det er veldig vanskelig å spille mot. Derfor skulle jeg gjerne hatt tre midtstoppere på banen.

Fem endringer fra sist kamp:

Keeper: Kim Bjørkesett.

Forsvar: Viljar Henriksen, Emil Nikolaisen, Mathias Storli, Mads Jensen.

Midtbane: Luis Brendsrød, Kristian Rinaldo, Arunvir Aujla.

Angrep: Simon Mekonen, Jacob Gussiås, Mohamed Srour.

Benken: Eirik de Vries, Daniel Hersløv, Jostein Bruun, Jonathan Svendsen, Aland Ali, Amund Engseth, Noah Abrahamsen og Adrian Krysian.


Fjorårets NM-overraskelse FK Eik Tønsberg sparket godt fra seg i serieåpningen mot Hødd forrige lørdag. 1-1 resultatet ble overskygget av kontroversielle dommeravgjørelser, og skapte heller piping enn applaus blant hjemmesupporterne. Julius Myrbakk skårte hele 36 mål på 28 kamper i fjor, og startet allerede i første serierunde med den nye opptellingen. Han starter også i dag, og blir én å markere godt for Flint-midtstopperne.

FK Eik Tønsberg 871 (5-3-2):

Trener: Kjetil Kristoffersen:

– Vi har et sterkt mål om å nå så langt som mulig i årets NM.

Fem endringer fra sist kamp:

Keeper: Marco Priis Jørgensen. 

Forsvar: Marius Rygel – Julian Gunnerød – Harald Danielsen – Sondre Blikås – Jørgen Sannes.

Midtbane: Benjamin Andersen – Anders Nygaard (kaptein) – Danilo Jonker.

Angrep: Danilo Jonker – Julius Myrbakk – Lars Takvam. 

Benken: Justin Knutsson, Scott Woods, Erik Muhle, Thomas Nygaard, Christer Hansen, Oliver Nordahl, Patrick Bergmann, Stian Aasmundsen, Philip Holseter-Carlsen. 

Kampen minutt for minutt

0′: Dagens dommer Sebastian Mikalsen blåser i gang lokalderbyet som kalles “kampen om Tønsberg”. Med seg på linjene har han Helle Reiten og Elida Beisland. Det er gode plussgrader og lite med både vind og skyer – alt ligger til rette for 90 gode fotballminutter her på Flint Esso Arena i oppgjøret mellom Flint og FK Eik Tønsberg. Flint tar avsparket

1′: Det går under 20 sekunder før dagens første mål kommer. Jonker slenger inn et hardt innlegg langs bakken, og hvem andre enn Myrbakk snapper opp den og slenger til på direkten bare meter unna mål – 0-1 FK Eik Tønsberg.

3′: Her går det unna! Et langt innkast fra Danielsen heades videre til Rygel som setter kampens andre – 0-2 FK Eik Tønsberg.

4′: Dagens første corner går til Flint. Jensen slår den elegant innoverskrudd, men ballen blir klarert av forsvaret i røde bortedrakter.

10′: FK Eik Tønsberg fortsetter å skape store sjanser bak det hullete Flint-forsvaret.

16′: Myrbakk skaffer straffe etter at han blir spilt alene gjennom. Skyter den til høyre, men dit går også Bjørkesett – strålende redning!

22′: Rygel kommer gjennom på høyresiden og får slått inn på Andersen som skyter, får retur og skårer på forsøk nummer to – 0-3 FK Eik Tønsberg.

34′: Myrbakk kliner til på volley innenfor sekstenmeteren. Ballen treffer Nikolaisen i armen og straffe dømmes. Kan Myrbakk sette denne da? Ja, er svaret. Samme hjørnet, men mål denne gangen – 0-4 FK Eik Tønsberg.

43′: Myrbakk slår et elegant innlegg fra frispark. Rygel er i nærheten av å sette sitt andre mål, denne gangen med pannebrasken, men Bjørkesett redder Flint fra en enda større krise.

45′: Nok en elegant redning av Bjørkesett helt nede i høyre hjørnet, denne gangen etter en presis heading fra Myrbakk. Kampens prestasjon blir det siste som skjer i denne første omgangen som FK Eik Tønsberg har dominert.


45′: Begge lag har gjort bytter: For FK Eik Tønsberg har Muhle, Woods og Aasmundsen kommet inn for henholdsvis Andersen, Danielsen og Nygaard. For Flint har Bruun og Svendsen kommet inn for henholdsvis Storli og Rinaldo.

48′: Muhle går rett i en hard duell med Jensen som det koker litt over for i etterkant. Gult kort dømmes til begge.

51′: Flint har åpnet best i denne andreomgangen. Innbytter Svendsen har satt sitt preg på midtbanen.

57′: Corner til FK Eik Tønsberg. Ballen slås inn av Aasmundsen og Blikås får hodet på den – 0-5 FK Eik Tønsberg.

61′: Constable gjør et dobbeltbytte. Mekonen og Gussiås går ut og inn kommer Engseth og mannen som skåret 16 mål forrige sesong: Noah Abrahamsen.

64′: Myrbakk byttes ut og Holseter-Karlsen kommer inn.

66′: Scott Woods tar corneren denne gangen, og inne i boksen er det nysigneringen fra Halsen, Jørgen Sannes, som setter halvdusinet fullt – 0-6 FK Eik Tønsberg.

76′: Kristoffersen gjør et nytt bytte: Bergmann kommer inn for Jonker. De ligger godt i formasjonen og seiler dette i land nå.

84′: Flints største sjanse i kampen skjer da Srour kommer alene mot keeper, men avslutningen reddes av Jørgensen.

90+1′: Mikalsen blåser av denne kampen som har vist nivåforskjellen mellom Flint og FK Eik Tønsberg.

Tre utmerkelser

Anders Nygaard viste hvorfor han er kaptein på Tønsbergs beste lag. Styrte mye av FK Eik Tønsbergs gode spill, og var elegant i sine involveringer. Sergio Busquets ville vært stolt.

På tross av en straffebom og noen brente sjanser, var Julius Myrbakk god i kampen der han skårte sitt andre og tredje for sesongen – i kamp nummer to. Og det var bare de første av en lang sesong.

Flint-keeperen Kim Bjørkesett hadde en travel dag på jobben. Det sier vel sitt om kampen at han kanskje var Flints beste spiller, på tross av hele seks baklengsmål.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *