Dramaserie fra norsk kontrollrom skal lære hundretusener om IT-sikkerhet

BILDET: Regissør Jim Shields (t.v.) og forskningssjef Kai Roer i KnowBe4 (t.h.) snakket på premieren til «The Inside Man 4» om hvordan historier og film kan bidra til opplæring i IT-sikkerhet. (Foto: Katrine Lunke)

Er det mulig å lage en dramaserie om IT-sikkerhet som kan konkurrere med Netflix-serier? Ja, mener IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4, som drog til Norge for å spille inn scener til «The Inside Man».

KnowBe4 er en ledende leverandør av opplæring i IT-sikkerhet, som brukes av mer enn 44 000 organisasjoner over hele verden. I 2019 lanserte selskapet dramaserien «The Inside Man» og nå er fjerde sesong sluppet. Der er deler av handlingen lagt til kontrollrommet til et fiktivt selskap i nærheten av Porsgrunn.

– Svindel på nett er et betydelig og økende problem. Når svindlere investerer mer i å skade enkeltpersoner og selskaper, må vi som jobber for økt IT-sikkerhet gjøre det samme. Det varierer fra person til person hvordan vi lærer best. Derfor bruker vi en rekke ulike verktøy for å lære bort IT-sikkerhet, blant annet film, sier forskningssjef Kai Roer i KnowBe4.

– Historier du vil diskutere med en kollega

Dramaserien «The Inside Man» er produsert på en underholdende måte i «Netflix-stil». I tillegg til å bli underholdt, lærer seerne om IT-sikkerhet.

– Hvis læringen skal bli god, må filmen ha en god historie og være underholdende. Derfor legger KnowBe4 store ressurser i å utvikle gjenkjennbare historier. Vi må lage historier som folk ønsker å diskutere med en kollega. Da blir det snakket om i ettertid, og det er viktig for at vi skal lære, sier regissør Jim Shields.

Innspilling utenfor Porsgrunn

I fjerde sesong av serien er handlingen lagt til energibransjen, der et internasjonalt energiselskap sendes i knestående av et ødeleggende løsepengevirusangrep.

– I oktober i fjor var filmteamet i Norge og gjorde opptak i porsgrunnsområdet. Handlingen foregår blant annet i et fiktivt kontrollrom, der hackere har tatt kontroll. Vi har valgt å bruke et dagsaktuelt tema, nemlig eksport av gass fra Norge til Europa, forklarer Kai Roer.

Reell trussel

– Cybertrusler er globale og angår oss alle, uavhengig av lokasjon og bransje. Sesong fire fokuserer på løsepengevirusangrep, noe som i etterkant av innspillingen har blitt enda mer aktuelt her i Norge, etter angrepene i desember mot aviskonsernet Amedia og hotellkjeden Nordic Choice, sier forskningssjefen.

Første sesong av «The Inside Man» kan streames hos Amazon Prime i Storbritannia. Sesong to-fire er tilgjengelig for KnowBe4s kunder over hele verden.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.