MUNTER GJENG: Her er noen av de glade gründerne. Fra venstre: Bjørn Arve Iversen (ZoftZircus), Trine Tenvik (Start koordinator), Anita Fjelldal (TeachMe), Christel Taranger Freberg (Fertil.no), Anders Hæhre Krogsrud (Gnist Rekruttering), Jonathan Hall (Næringssjef i Nøtterøy kommune) og Bjørn Danielsen (Alt over nett).

Drar veksler på hverandre

17. mai, 2022

08:32

Ingen kommentar

Gründerhuset på Ramdal er kommet godt i gang med sitt prosjekt. De små og ulike gründerbedriftene trives godt i hverandres selskap, og de er ikke minst flinke til å dra veksler på hverandre.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Gründerhuset er et prosjekt i regi av Næringsforum Nøtterøy og i samarbeid med Tønsberg Utvikling. Her kan mindre bedrifter som har klare mål og ambisjoner om vekst, leie seg inn i et miljø hvor de får fellesskap med likesinnede gründere, altså gründere som har samme ambisjonsnivå. På Gründerhuset får de tilgang på tilrettelagt kompetanse, samt et nettverk som er tilpasset deres respektive behov.

En klekkemaskin

Jonathan Hall som er næringssjef i Nøtterøy kommune, oppsummerer Gründerhuset på denne treffende måten:
– Gründerhuset er en inkubator for vekstbedrifter. Kall det gjerne en klekkemaskin, sier han smilende.
Prosjektleder for Gründerhuset er Ole Wang i Wilhelmsen Chemicals AS. Næringssjef Jonathan Hall og Trine Tenvik i Tønsberg Utvikling er koordinatorer for prosjektet.
– Vi drømmer om å få til et fond, og at prosjektet i løpet av en tre års tid skal være en egen organisasjon, men vi er fremdeles i en tidlig fase av prosjektet, og skal bygge det opp ”stein for Stein”, sier Hall og Tenvik.
Prosjektet har for øvrig knyttet seg til kompetansenettverket Connect, hvis fremste oppgave er å hjelpe gründere. Nøtterøy kommune og Tønsberg Utvikling/ Tønsberg kommune bidrar først og fremst med arbeidsinnsats, og prosjektet har sponsorer som DnB Nor, Sparebank 1 Nøtterøy-Tønsberg, Wilhelmsen Chemicals og Vinghøg /Rheinmetal Defence.
Gründerhuset holder til i lokalene til Optura på Ramdal, som har stilt flere kontorer til disposisjon. De enkelte bedriftene betaler for øvrig vanlig husleie.

Åtte bedrifter

Så langt er det åtte forskjellige bedrifter som er en del av Gründerhuset, hvorav fem er plassert i nevnte lokaler. Bedriftene det gjelder er: Gnist Rekruttering, som blant annet jobber med å rekruttere ledere og spesialister til faste stillinger, ZoftZircus har kompetanse innen programmering og lanserer snart et skreddersydd program for foreninger og lag. Bjørn Danielsen i firmaet Alt over nett, driver også med data. Alt over nett utvikler nå en komplett webbasert kontorløsning som etter hvert skal ut på markedet. Anita Fjell i TeachMe AS har utviklet en egen pedagogisk metode og en spesiell gitar med ulike fargestrenger som skal gjøre det lettere å lære å spille på instrumentet. Christel Taranger Freberg har startet firmaet Fertil.no, som retter seg mot alle som planlegger å få barn. Hun er utdannet forsker, og har sin bakgrunn innen cellebiologi.
Tom R. Andersen driver nettbutikken Baresko.no, som selvfølgelig selger sko. Aventia Media, som har tre ansatte, er spesialister på nett-tv løsninger, og er i dag en ledende aktør her til lands på dette området. Kuben Arkitektkontor drives av arkitekt Christian Røren, i tillegg til kontor her i Tønsberg, holder han også til noen dager i uken på Revetal.

Hjelper hverandre

Alle gründerne er hjertens enige om at å være en del av Gründerhuset har vært til uvurderlig hjelp for dem.
– Miljøet her er veldig bra. Vi hjelper hverandre og deler erfaringer og kompetanse med hverandre. Sammen er vi sterke, sier Anders Hæhre Krogsrud.
– Det optimale er at firmaene er her i cirka to år, da skal de være ferdig ”utklekt” og ha vokst seg ut av Gründerhuset, sier Jonathan Hall, næringssjef i Nøtterøy kommune. Han har stor tro på prosjektet.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2011.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *