FOR Å BLI: Lege Cecilie Nilsen som startet opp Drop-in Legene i Tønsberg sier at de er her for å bli.

Drop-in legene i medvind

3. august, 2021

09:24

Ingen kommentar

Mellom 15 og 20 koronatester blir tatt hos privatlegene Drop-in Legene i Tønsberg daglig. Her kommer det folk som må reise tross koronapandemien fra Skien til Moss.

HINA ASLAM tekst og foto

For å reise til utlandet nå må man ha med seg godkjent negativ koronatest på engelsk. Denne får du ikke fra det offentlige, derfor må du oppsøke en privatklinikk

–Den store pågangen er selvfølgelig bra for oss. Vi er nok et av de rimeligste alternativet i landet. Og det nærmeste alternativet for folk som bor her blir Drammen, forteller lege Cecilie Nilsen som står bak Drop-in Legene i Tønsberg.

Satset alt

For tre år siden tok Cecilie Nilsen steget helt ut og satset på å starte opp Drop-in Legene for å dekke et behov som hun stadig så i jobben sin på legevakten i Tønsberg.

Hun trodde at hun kom til å være fastlege hele livet sitt i Horten, men etter rundt 14 år i Horten endte hun på legevakten Tønsberg og var avdelingsleder der en stund, før hun så ting som hun mente bør forandres.

Så et behov

–På legevakten i Tønsberg satt det flere personer som egentlig burde ha vært hos fastlegen sin. En legevakt skal være for akutte situasjoner som ikke kan vente til de kan oppsøke fastlegen dagen etter, forteller hun.

Hun satt da og gjorde mange av de oppgavene på legevakt som en fastlege fint kunne hjelpe pasienten med.

Årsakene til at flere heller tok turen til legevakten enn fastlegen kan være mange, men Nilsen tror at det blant annet kan komme av lang ventetid hos fastlegene.

–Det er ikke noe å legge skjul på, men dagens fastlegeordning bør få et oppløft. Fastlegene drukner i administrativ jobb og får mindre og mindre tid til pasientene. Jeg har tro på fastlegeordningen og den trenger vi, sier hun.

Satser digitalt

Hun har tro på digitale løsning og sier at videokonsultasjon som fastlegene har fått på plass på grunn av koronapandemien er en god løsning, og noe de bør fortsette med etter pandemien også.

–Hos oss opplever vi økt pågang på videokonsultasjon og ikke minst har legetime på chat blitt veldig populært. Det er en del som kvier seg for videokonsultasjon, for de er chat en perfekt måte å kommunisere på, forklarer hun.

Er her for å bli

Det er alle typer mennesker i alle slags situasjoner som tar turen til Drop-in Legene.

–Det kan være turister, det kan være folk som ikke ønsker å vente på legevakten. Vi tilbyr dem legetime raskt, også utenom vanlig arbeidstid, har god tid og gjør det aller meste som en fastlege kan gjøre, sier Nilsen.

Klinikken har lengre åpningstider og tre leger som er tilgjengelig og en helsesekretær.

Flere av byens tidligere privatklinikker har gått konkurs som Volvat, Oseberg Medisinsk klinikk og Norlandiaklinikken.

–Etter tre år nå kan jeg endelig si at vi er her for å bli, sier Nilsen.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *