SOLBAD: Kunstgresset blinker som vannet ved brygga når Tønsberg Gressbane bader i sol. Og godværet speilet hjemmelagets prestasjon. Foto: Bendik Berntsen

Eik Tønsberg klatret opp til andreplass etter solid seier

5. mai, 2024

20:00

Ingen kommentar

Blir tabellen stående som den er, skal Eik Tønsberg spille opprykkskvalifisering til Obos-ligaen i vinter. Det vil i så fall bli første gang siden 2004.

Tekst og foto: Bendik Berntsen

Uavgjort, uavgjort, seier, seier.

Slik har de første fire kampene i PostNord resultert for Eik Tønsberg. I de to siste kampene har Kristoffersens mannskap attpåtil scoret hele åtte mål, fire i hver kamp. De har imidlertid også sluppet inn seks mål, tre i hver kamp. Den frittalende og spennende treneren, Kjetil Kristoffersen, bruker nemlig en taktikk som ikke er helt etter boka. Eller i hvert fall noe uortodoks. I sin tredje periode som Eik Tønsberg-trener, bruker han “mann mot mann” i den reneste definisjonen av begrepet. Noe som setter spillerne i svart og hvitt særs høyt i banen når de presser. Og resultatene snakker for seg selv: 21 kamper uten ligatap før dagens kamp mot Sotra. Underholdningen er det heller ingenting å si på – et friskt pust i Tønsbergs varme vårsol.

Eik Tønsbergs lovende mannskap

Tre endringer fra forrige PostNord-kamp da de vant 4-3 hjemme mot Brann 2: Vemund Roberg og Erik Midtgarden kommer inn for henholdsvis Julian Gunnerød og Sondre Blikås i den bakre treeren, og Danilo Jonker kommer inn for Erik Muhle på midten av banen. På topp starter selvsagt Julius Myrbakk som scoret hattrick i Bergen forrige uke, og er i ferd med å ta også PostNord med storm.

Trener: Kjetil Kristoffersen.

3-5-2:

Keeper: Marco Priis Jørgensen. 

Forsvar: Vemund Roberg – Erik Midtgarden – Harald Danielsen.

Midtbane: Marius Rygel – Benjamin Andersen – Anders Nygaard (kaptein) – Danilo Jonker – Scott Woods.

Angrep: Julius Myrbakk – Thomas Nygaard. 

Benken: Justin Knutsson, Sondre Blikås, Erik Muhle, Markus Brændsrød, Oliver Nordahl, Jørgen Sannes, Julian Gunnerød, Lars Takvam og Philip Holseter-Karlsen.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommeren Jørgen Haga blåser i gang den femte runden i PostNord mellom Eik Tønsberg og Sotra.  Gjestene har kun vunnet én kamp denne sesongen. Motstanderen som ble slått var imidlertid Notodden, som Eik Tønsberg spilte 1-1 mot. Det

5′: Hjemmelaget går som de alltid gjør rett i strupen på gjestene, og vinner en corner som Eik Tønsberg har vært så bra på. Men det blir ingen farligheter enda.

8′: Thomas Nygaard prøver seg på et helfrekt skudd fra langt hold da Sotras sisteskanse plasserer seg feil, men dagens første avslutning blir bare med et halvveis gledesrop fra hjemmefansen.

14′: Larsen får et gult kort når han takler Jonker som hadde et godt driv på en farlig kontring. Frisparket slås hele veien inn til feltet, der Myrbakk får muligheter etter litt klabb og babb. Men 23-åringen viser at også han kan bomme på ballen.

22′: Nytt gult kort blir gitt til Pedersen. Situasjonen er den samme, men det er Hellum Andersen som denne gangen ble lagt i bakken i et godt driv på en lovende kontring.

25′: Etter et stort press får de nok en mulighet av litt klabb og babb i Sotra-feltet etter et langt frispark. Men kapteinen Anders Nygaard er hensynsløs da han dundrer ballen i nettaket fra bare noen meters hold 1-0. Publikum våkner til liv.

30′: Så får Sotra en lik mulighet, men Sotras nummer to, Ree, får ikke like mye trøkk eller retning som Nygaard og avslutningen blir heller enkel for Jørgensen. Sotras første store sjanse er heller ikke for stor.

43′: Hjemmelaget fortsetter å kontrollere kampen. Rygel får lagt inn på Myrbakk som header ballen like til side for mål. Sotra må finne noe mer kreativitet om resultatet skal endres til deres fordel.

45+2′: Haga sier at første omgang er omme. Sotra har yppet seg dog uten å få de helt store sjansene. Hjemmelaget har styrt skuta og leder fortjent.


45′: Mens blussene til den glade hjemmefansen har roet seg, blåses kampen i gang igjen. Kristoffersen har byttet inn Gunnerød for Woods.

50′: Stor mulighet for hjemmelagets toppskårer. Myrbakk hamrer løs med venstrefoten fra skrå vinkel innenfor sekstenmeteren, men ballen går i tverrliggeren og høyt, høyt over.

59′: Nok en stor mulighet for hjemmelaget og Myrbakk til å ta en 2-0-ledelse. Og denne er enda større. Storskåreren får ballen alene mot keeper, men klarer heller ikke nå å overliste Sotras bakerste mann, Ree, som har vært god i dag.

63′: Resultatet ser ut til å øke da Ree gir retur etter et frispark. Midtgarden er så nærme sim du blir når han får avslutte fra én meter, men ballen går rett i klypa til Sotra-keeperen. Bortelaget sliter med å skape det helt store.

68′: Gult kort til Jonker etter en stygg takling.

71′: Men det kommer den etterlengta store sjansen for Sotra, men avsluttingen fra bare noen meter går på feil side av stolpen. Bortelaget begynner å nærme seg, idet hjemmelaget legger seg dypere.

74′: Blikås, Brændsrød og Muhle kommer inn for henholdsvis Woods, Nygaard og Jonker.

75′: Nok en gang blir Myrbakk spilt alene gjennom. Det er innbytteren Muhle som sender av gårde den nydelige pasningen. Nok en gang redder Ree avslutningen.

83′: Midtgarden fyrer av et skudd innenfor sekstenmeteren til Sotra, og ballen går i en Sotra-spiller. De flere hundre hjemmesupporterene roper på hands men den regelen blir for omfattende til å gå nærmere inn på.

90+4′: Sotra fortsatte å presse på for utligningen, men det ble ikke nok til å overliste et godt Eik Tønsberg-forsvar. Hjemmelaget vinner kampen 1-0 og fortsetter med det seiersrekken i ligaspill på hele 22 kamper.

Tre utmerkelser

Marius Rygel leverte nok en gang varene på høyrebacken. Unggutten som hadde et målsnitt på 0.43 i fjor var fremragende offensivt, og gjorde jobben defensivt.

Julius Myrbakk fikk flere sjanser til å øke årets måltall, men det ble bare med “nesten”. Innsatsen til den lovende 23-åringen var det imidlertid ingenting å si på.

Anders Nygaard viste gode takter på midten av midtbanen. Kapteinen vartet også opp med det første målet som, om mulig, varmet hjemmepublikumet ytterligere.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *