Mette og fornøyde kursdeltakere har fått kursperm. I bakgrunnen er Gunn Helene Arsky og Magne Tuxen.

Elever fra Greveskogen serverte mat som medisin

22. september, 2023

16:46

Ingen kommentar

Sist uke startet kurset “Mat som medisin” etter initiativ fra Nøtterøy Pensjonistforening i Teie arbeidskirke. Kurset går over åtte ganger, og rundt 60 seniorer har meldt seg på.

Det er ernæringsfysiolog Gunn Helen Arsky som er den faglige leverandøren til kurset, og hun underviser seniorene om matens betydning og hva man helst skal ha på menyen i godt voksen alder. Mens kursdeltakerne fikk servert den faglige biten, sto elever og lærere fra Greveskogen videregående skole på kjøkkenet i arbeidskirken og tilberedte maten. På menyen sto røkt kolje med gulrotstuing og urtekokte puylinser. Desserten var avokadobrownie.

Inkluderer institusjonene

Leder i Nøtterøy pensjonistforening, Magne Tuxen, er veldig bevisst problemet med eldre og underernæring, og han har jobbet hardt for å få til prosjektet “Mat som medisin”. Nå samarbeider han med Færder storkjøkken, som lager mat til institusjonene på øyene samt hjemmeboende eldre med matplan. Storkjøkkenet fikk sin opplæring av Arsky for en måneds tid siden.

Seniorene fikk en perm på den første kursdagen. I den lå dagens oppskrifter, og permen vil fylles for hver gang.

-Målet er at de skal ha en nyttig kokebok når kurset er ferdig, sier Tuxen.

Dette prosjektet skal etter planen rulles ut i hele landet.

Sunt og godt?

Men maten da? Greit nok at det skal være sunt, men var det godt også?

-Nydelig! sa en av seniorene.

-Smaken av røkt kolje tok meg tilbake til barndommen. Vi hadde det ofte, og dagen etter ble det plukkfisk. Det var jeg ikke så glad i!

På kjøkkenet var de også fornøyde.

-Det er ikke ofte vi får lage røkt kolje til så mange. Det er god trening for elevene, sier faglærer Trond Andersen ved Greveskogen videregående skole.

-Og de fikk masse komplimenter underveis.

Kokkene: F. v.: Faglærer Trond Andersen, Mykola Polovyi, faglærer Eivind Lilleby Petersen og Oliver Mitseim-Haugan.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *