MED DATTER: Gro Dahl har med seg datteren Ninni Nyhus – mor og datter i fri dressur.

En hel dag om ord

8. oktober, 2021

15:38

Ingen kommentar

Bli med yndlingsforfatteren din på lørdag og finn steder i byen som betyr noe for forfatteren. Kanskje er handlingen i en roman lagt til dette stedet, eller er det forfatterens barndomshjem?

BENTE WEMUNDSTAD tekst

Ordnært er et litterært heldagsarrangement med fokus på lokal litteratur og lokale forfattere med utgangspunkt i Tønsberg og Færder. Arrangementet er en av mange i anledning Tønsberg 1150-års jubileum.

Bruke byen

Det er forfatterne selv som velger ut ulike steder i bysentrum som arena for sin del av arrangementet.

HØYTLESNING: Margaret Skjelbred leser sonettekransen “Det lir mot kveld” på Prinsesse Kristinas plass.

–Hver hele klokketime mellom klokka 11 og 17 starter det et arrangement ett eller annet sted i sentrum og vi vil ta i bruk en del byrom som ellers kanskje ikke blir så synliggjort. Vi vil plassere forfatterne på steder som har en tilknytning til forfatterskapet eller deres egne liv, sier Terje Floberg, en av arrangørene.

Åstedsbefaring og boblebad

Forfatter Jan Mehlum kan møtes på Standard café og pub i Håkon Gamles gate. Her skal han lede åstedsbefaringer sammen med skuespiller Rolf Dolven. Startskuddet går i bånn av trappa til Standard café og pub.

ÅSTEDSGRANSKNING: Forfatter Jan Mehlum skal lede åstedsbefaring på Standard Café og pub.

Dylan – damer, kunst og politikk på Apollon Platebar i Rådhusgaten. Møt forfatter og låtskriver Stein Erik Lunde i samspill med musiker Morten Halvorsen.

Kristinas reise foregår på Babel Cafe i Kammegaten. Margaret Skjelbred leser sonettekransen «Det lir mot kveld» på Prinsesse Kristinas plass.

Kriminelt boblebad Big Ben på Torvet. Hit kommer krimforfatter Lene Lauritsen Kjølner for samtale med Norunn Askeland.

«Jeg fant en måne i navlen» heter arrangementet på KGB i Kammegaten. Her kan man oppleve Gro Dahle og Ninni Nyhus – mor og datter i fri dressur.

MED DATTER: Gro Dahl har med seg datteren Ninni Nyhus – mor og datter i fri dressur.

Digitalt arkiv med lokale forfattere

Parallelt med by-arrangementet vil det bli produksjon av et digitalt arkiv med lokale forfattere. Hver forfatter får seks minutter til å presentere seg og forfatterskapet. Disse opptakene skal etter hvert bli tilgjengelige på bibliotekets nettsider.

Arrangementet Ordnært avsluttes med litterær festaften på biblioteket.

bente@byavisatonsberg.no

 

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *