FANTASI-FABRIKKEN: Bedriften til Myklebust og Thowsen er laget som en fabrikkbygning fra 1800-tallet. Mange tror at den få år gamle bygningen virkelig er fra 1800-tallet.

Engelsk arkitektur på Eik

16. mai, 2022

18:08

Ingen kommentar

Ekteparet Anne Thowsen og Morten Myklebust på Eik digger engelsk arkitektur. Både huset og arbeidsstedet deres er designet og bygd i engelsk 1800-talls stil.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Thowsen og Myklebust driver Fantasi-Fabrikken som blant annet står bak bøkene og filmene om den lille traktoren Gråtass. Da ekteparet trengte nytt tilholdssted for noen år siden var de aldri i tvil om at bedriften faktisk skulle være utformet som en fabrikk fra 1800-tallet.

LIKER ENGELSK ARKITEKTUR: Anne Thowsen forteller at både hun og ektemannen Morten Myklebust har litt dilla på engelsk 1800-talls arkitektur.

Gammel stil

– Siden vi kalte bedriften for Fantasi-Fabrikken, følte vi at lokalene måtte bygges i gammel fabrikkstil, og da fortrinnsvis i engelsk stil anno 1870-årene, sier Thowsen.

Fantasi-Fabrikken er bygget av rødbrun teglstein og utstyrt med tidsriktige og dekorative muranker av smijern langs fasadene. Også interiørmessig har de lagt seg på en gammel stil.

– Kall det gjerne kontorfabrikklokaler i mangel av et bedre ord, sier Thowsen, som forsikrer at kontorene er kjemisk frie for glassfiber og andre moderne materialer.

Logoen til Fantasi-Fabrikken (FF) er lagt inn i murstrukturen slik at det ser riktig så elegant og forseggjort ut. Langs den nordlige veggfasaden henger et stort vann-nedløp som faktisk stammer fra 1871. Nedløpet kjøpte Myklebust og Thowsen i en dansk bruktbutikk.

Estetisk

Også boligen til Thowsen og Myklebust er bygd i engelsk 1800-talls stil.

– Vi har som sagt litt dilla på engelsk arkitektur, og ettersom jeg også er opptatt av det symmetriske passer den georgianske stilen godt. Det praktiske og estetiske skal gå hånd i hånd, sier Thowsen.

Hun forteller at boligen ser større ut enn den er. Dette på grunn av det ruvende taket som er helvalmet og med dobbelt loftshøyde.

– Det er ikke slik man vanligvis bygger i Norge, men slik ville vi ha det. Vi er blitt veldig fornøyde med både hus og fabrikk, og kaller det vårt eget lille stykke England, sier en smilende Thowsen.

ENGELSK STIL: Boligen til Anne Thowsen og Morten Myklebust er bygget i engelsk stil anno 1870-tallet.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2009.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *