Kari Bakke har drevet Borge Hotell siden 1986.

Enkepensjonatet ved sjøen

11. juni, 2024

10:00

Ingen kommentar

Tekst og foto: Pia Leskovsky

– Hit reiser de langveisfra, og kommer tilbake år etter år. Mange er så knyttet til stedet at de har både faste rom og bord, sier Kari Bakke som driver Borge Hotell på Husøy.

Hun snakker om de eldre damene, enkene som har latt seg sjarmere sånn av det koselige pensjonatet at noen gjerne blir boende i flere uker av gangen. Og det er lett å forstå hvorfor. Stedet ligger idyllisk til i skjærgården ved innseilingen til Tønsberg, og har egen strand og brygge. Her kan du blant annet kose deg i svømmebassenget, utforske golfparken, spille tennis eller bare nyte livet i solveggen.

– I juli tar vi imot gjester på ukesopphold og åpner dørene til det vi kaller et tradisjonelt sommerpensjonat. Da er stemningen helt spesiell. De samme damene kommer tilbake, de blir som gamle kjente. En dame har faktisk vært her hver eneste sommer i over femti år. Og i fjor hadde vi en 102-åring som gjest, hun badet flere ganger om dagen. Det var så herlig, minnes Kari.

Kari Bakke foran biblioteket, som var Borge-familiens hjem.

Kjæresteturer og rullatorgang

Historiene er mange fra det som fremstår som en fin ferietid preget av latter og gode vennskap. Det går i alt fra storslåtte bursdagsfeiringer og kjæresteturer, til de som tar med seg gjengen på en tur med rullatoren bortover alleen og hilser på naboene. Hvem ville ikke ønske å komme tilbake til noe sånt hver sommer? Kanskje det er noe av dette som gjør at de er i så god form?

– Ja, det er noen ordentlig flotte folk. Så spreke og klare i toppen mange av dem. De har hatt noen kjærester, men de kunne ikke tenke seg å gifte seg selv om de hadde hatt det veldig moro med dem. Den ene damen fant seg en kjæreste her nede av gjestene. Så en sommer lurte de på om de kunne ha det rommet der de kunne sette sengene sammen og holde hverandre i hendene. Det er mange hyggelige minner. Og med det kommer de tilbake, vet du.

Hagen og et oppvarmet saltvannsbasseng er trekkplaster for mange gjester.

Et hotell med mange aktiviteter

I sommer skal hotellet ha to konserter i hagen, med servering av reker og drikke fra paviljongen. Disse arrangementene er åpne for alle, og det pleier å være veldig populært. 26. juni spiller Knut Hansens orkester og 2. august kommer Wilfred Liljeroos. Selv om sommeren er noe for seg selv, er Borge Hotell et fint sted å besøke resten av året også. Hotellet er godt tilrettelagt for kurs/konferanser og alle typer selskaper, og fra august går det mye i brylluper og konfirmasjoner. Annenhver måned inviteres det i tillegg til quiz med buffet.

– Det er mye som skjer, og det er moro. Jeg har drevet og eid hotellet siden 1986, og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å jobbe. Til tross for at jeg snart blir 77 år har jeg ikke tenkt til å gi meg med det første. Nei, hvorfor skal jeg det? Omgitt av så mange hyggelige gjester og omgivelser føler jeg meg sprekere enn noen gang. Jeg stortrives, avslutter Kari og ler.

Her er Kari Bakke inne i Borge-familiens tidligere hjem. Huset var Husøys første bolig.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *