eToro lanserer portefølje for kvinnelig lederskap

8. mars, 2022

09:57

Ingen kommentar

BILDET: -Kvinnelig lederskap og styreromsmangfold har dokumenterte fordeler, sier Dr. Hedva Ber, viseadm. direktør og COO i eToro. FOTO: eToro

eToro, det sosiale investeringsnettverket, lanserer nå sin nye FemaleLeadership-portefølje, som tilbyr investorer langsiktig eksponering mot selskapene som er best på likestilling.

Forskning har vist at å øke andelen kvinner i lederstillinger har en positiv innvirkning på et firmas lønnsomhet. Det har også en tendens til å styrke faktorer som mentorskap, samarbeid, ansattes trivsel, samt mangfolds- og inkluderingsinitiativer.[1]

– Kvinnelig lederskap og styreromsmangfold har dokumenterte fordeler, ikke bare for bedriftskulturen, men også for forretningsvekst og utvikling. Effekten av disse faktorene på lang sikt er ikke bare en sterkere, mer robust virksomhet med bedre prosesser og friskere tenkning, men også bedre resultater for investorene, sier eToros viseadministrerende direktør og COO, Dr. Hedva Ber.

Til tross for dette innehar kvinner bare rundt 30 prosent av direktørstillingene hos S&P 500-selskapene[2], og andelen er drastisk lavere når det gjelder administrerende direktører. Fra 2021 var bare 6 prosent av S&P 500-sjefene kvinner.[3] Heldigvis øker antallet kvinner i ledende stillinger og i styrene [4], og eToros nye FemaleLeadership-portefølje er konstruert for å utnytte fordelene dette gir for både firmaer og sektorer.

En rekke kriterier

Porteføljen består av 35 amerikanske børsnoterte selskaper fra eToros aksjeunivers, rangert etter en rekke kriterier, inkludert kjønnsmangfold, analytikernes konsensusvurderinger, aksjenes likviditet og markedsverdien til selskapene.

Muligens inspirert av den norske styremodellen må minst 40 prosent av både selskapets ledere og styre være kvinner.

– For å identifisere aksjene som gir best resultater imorgen, må investorene vurdere prosessene og kulturen som et selskap har i dag. Slik kan vi finne ut hvem som virkelig er rustet for morgendagen. Mangfold av tanker, ferdigheter og erfaring er kjennetegnene på en virksomhet som er villig til å utvikle seg, til å omfavne nye ideer og til å reagere kreativt på utfordringer. Alle disse egenskapene har dokumentert betydning for langsiktig suksess, sier Hedva Ber.

Hun fortsetter:

– Likestilling er bare ett aspekt ved mangfold, men det er et avgjørende område hvor det må gjøres store fremskritt. Den fremgangen vil ikke nødvendigvis være jevn eller åpenbar, og for folk flest er det overveldende å skulle vurdere alle selskapenes mangfoldsarbeid. Med en ferdiglaget, diversifisert portefølje av selskaper gjør vi jobben for kundene våre, og legger til rette for at de kan ta del i denne fremgangen på en enkel og ansvarlig måte.

Disney, Gap, Uber

Den innledende sammensetningen av eToros nye FemaleLeadership-portefølje er vektet tyngre mot forbruker- og kommunikasjonssektorene, med et spesielt fokus på detaljhandel og internettselskaper, i henhold til rangeringsmodellen nevnt ovenfor. Sammensetningen inkluderer kjente merkevarer der ledelsen har gjort viktige fremskritt på veien mot likestilling, inkludert Disney, GAP, Uber, Paramount Global og Hewlett-Packard. Hele sammensetningen finner du her.

Lanseringen av FemaleLeadership-porteføljen er en del av et større initiativ hos eToro for å støtte kvinner innen næringsliv, finans og investering. eToro lanserte nylig InvestWithHer, et nettsamfunn designet for å oppmuntre flere kvinner til å vurdere å investere.

Merknader

Startinvesteringen begynner på $500 og investorer har tilgang til en rekke verktøy og diagrammer for å spore porteføljens ytelse. FemaleLeadership er en av over seksti porteføljer som nå er tilgjengelig på plattformen. Klikk her for mer informasjon om porteføljen.

[1] Working Paper 16-3: Is Gender Diversity Profitable? Evidence from a Global Survey (piie.com)

[2] https://www.spencerstuart.com/-/media/2021/october/ssbi2021/us-spencer-stuart-board-index-2021.pdf

[3] https://www.wbcollaborative.org/wp-content/uploads/2021/10/Women-CEOS-in-America_2021_1013-2.pdf

[4] Basert på Bloomberg-data for amerikanske børsnoterte aksjer tilgjengelig på eToro ~ 1,740 aksjer (~15% av selskapene har ikke rapportert data på Bloomberg)

Om InvestWithHer

eToros oppgave er å åpne de globale markedene slik at alle kan handle og investere på en enkel og transparent måte. Ordet alle er viktig. eToro er stolt av å ha over 27 millioner registrerte brukere, men eToros mål er å ha en plattform som er inkluderende og representerer befolkningen i landene der eToro opererer.

Kjønn er bare ett aspekt ved mangfold, men det er et viktig aspekt. eToro har derfor opprettetInvestWithHer, et fellesskap designet av kvinner for kvinner. Den inkluderer en serie workshops designet for å oppmuntre flere kvinner til å begynne å investere og støtte dem på deres investeringsreise. Målet er å oppmuntre til engasjement og dialog for å få flere kvinner til å snakke om investering. eToro later ikke til å ha alle svarene, men den håper at ved å engasjere seg med kvinnelige brukere på eToro og forstå deres utfordringer og motivasjoner, kan det fremme mangfold.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *